21:53

F Liga

Reala Athletici gailendu zaio San Mameseko derbian (1-3)

I. G. | EITB MEDIA

Lehen zatia nahiko parekatua izan ondoren, Natalia Arroyoren taldea nagusi izan da bigarren zatian, Gaby Garciaren irudia nabarmenduz bi golekin.

3:52

Realak mendean hartu du Athletic San Mamesen jokatutako euskal derbian (1-3), Gaby Garcia venezuelarraren bi golekin eta Amaiur Sarriegiren beste batekin. 22.412 zale izan dira zelaian euskal jaiaz gozatzeko, Bilboko klubak emandako datu ofizialen arabera.

Markagailu horrek talde zuri-gorriaren bi garaipeneko bolada eten du eta talde txuri urdin sendoago eta eraginkorrago bat bultzatu du F Ligako sailkapenean, bigarren urtez jarraian 'Katedralean' garaipena lortuz.

Hasi eta gutxira, sei minutura, Amaiurrek abantaila eman dio Realari, botaren puntarekin Nerea Eizagirreren erdiraketa jo ondoren. Baloia Mariasun Quiñonesen atean sartu da eta 0-1ekoa jarri du.

Hala ere, laster iritsi da Athleticen erantzuna. Jone Amezagak gola sartu du 16. minutuan. Oihane Hernandezen pase sakon bat jaso du eskuinaldetik eta, Manuela Vanegas eta ondoren Ana Tejada atzean utzi ondoren, Adriana Nanclares gainditu du lehen zutoinari itsatsitako jaurtiketa batekin.

Berdinketak ez du aldatu Realak nagusi izaten jarraitu duen partidaren gidoia. Natalia Arroyoren taldeak zuri-gorrien areara iritsi dira eta horietako batean, 39. minutuan, Gaby Garciak 1-2koa sartu du area barruan baloia lapurtuz eta Quiñones kalitatez gaindituz.

Venezuelarrak erabakita utzi du partida bigarren zatia hasi eta berehala, Eizagirrek ateratako korner bat ate barrura botata. 1-3ko errenta horrekin eta bigarren zati osoa aurretik zela, Realak arazo handirik gabe kontrolatu du eta aurkariaren areara hurbiltzen jarraitu du, maiztasun gutxiagorekin.

Athleticen amaierako berpizteak bakarrik jarri du defentsa gipuzkoarra estutasunean. Hala ere, etxekoek ez dute argitasunik izan eta ez dute asmatu aldea murrizteko.

1.- Athletic: Quiñones; Oihane, Valdezate, Bibiane (Naroa, 72. min), Nevado; Itxaso (Mariana, m.46), Unzué; Azkona, Pinedo, Amezaga (Sara Ortega, 55. min); eta Arana (Peke, 72. min).

3.- Reala: Nanclares; Le Guilly (Franssi, 82. min), Tejada, Vanegas, Bernabé; Gaby García (Maddi, m.89), Iris (Andreia, 89. min), Gemma; Cecilia (Iraia, 82. min), Amaiur eta Eizagirre (Jensen, 70. min).

Golak: 0-1, 6. min: Amaiur. 1-1, 16. min: Amezaga. 1-2. 39. min: Gaby García. 1-3, 48. min: Gaby García.

Epailea: Marta Huerta de Aza. Txartel horia atera die Realeko Gaby García (30. min) eta Le Guilly (73. min) jokalariei.