21:03

Hypermotion Liga

Amorebietak puntu bat urratu du Levanteren aurka Ligari hasiera emateko (1-1)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Lezaman Hypermotion Ligari hasiera eman dion partida bisitarien alde hasi da Bouldiniren golari esker, baina Jauregik markagailua berdintzea lortu du bigarren zatian.

• Jorge Mier

Jorge Mier. Argazkia: Amorebieta

Amorebietak, Bigarren Mailara igo berria, eta Levantek gol batera berdindu dute ostiral honetan Lezamako Instalazioetan, Hypermotion Ligaren estreinaldian. Mohamed Bouldini marokoarrak (30. minutuan) eta Eneko Jauregik (64.ean) sartu dituzte golak.

Amorebieta - Levante partidako laburpena

Amorebieta hobeto hasi da, Seguinen erdiraketa batzuen bidez, Haritz Mujikaren mutilek eragiten dituzten kornerreko sakeetan.

Urdinen aukerarik argienak Carbonellen jaurtiketa eta Hernandoren eta Etxeitaren burukadak izan dira.

Levantek erantzun ona eman dio Lozanok gora bidalitako jaurtiketarekin, eta Javi Callejaren mutilek markagailua ireki dute Lozanok hasitako beste ekintza batean.

Delak area txikian sartu du baloia eta Bouldinik ia lerro gainean jaurti du talde Pablo Campo gainditzeko (0-1).

Atsedenaldiaren ostean dinamikari eutsi dio norgehiagokak, ia aukerarik gabe. Ez zen asko gertatzen ari berdinketa iritsi denean, ia dena Carbonellek egin duen jokaldi batean, baina Jauregik sartu du. Erdilari kataluniarrak baloi bat lapurtu du eta baloia Femeniasen gainetik bota du Levanteko atezainaren irteeran. Baina, baloia sartzen ari zela, Jauregik errematatu du (1-1).

Azkenean Amorebietari gaizki ez doakion berdinketa batekin bukatu da partida.

1 - Amorebieta: Campos; Jorge Mier, Manu Hernando, Xabi Etxeita, Iker Seguín (Felix Garreta, 96. min); Luis Quintero (Dorrio, 63. min), Alex Carbonell (Morán, 85. min), Kwasi Sibo, Rayco Rodriguez; Ryan Edwards eta Eneko Jauregi (Eraso, 85. min).

1 - Levante: Femenías; Dela, Postigo, Vezo, Alex Muñoz; Oriol Rey, Giorgi Kochorashvili (Rober Ibañez, 70. min; Edgar, 93. min), Oscar Clemente (Andres Garcia, 77. min), Lozano; Cantero (Brugue, 77. min) eta Bouldini.

Golak: 0-1, 30. min: Bouldini. 1-1, 64. min: Jauregi.

Epailea: Arcediano Monescillo. Txartel horia atera die Postigo, Cantero eta Oriol Rey jokalariei.