Ane Albisu lankidea Igeldoko IKO herri dendan izan da, eta bertan topatu dituen elikagai aukeraketa bat egin ondoren, euren errezetak proposatu dizkigute gure sukaldariek.
Pili Manterolak tosta prestatu du:
Aiako ogia hartu eta xigortu. Kalabazari (kakahuete erakoa) xafla bat atera, eta ur eta gatz pixkat irakiten jarri ondoren, bertan egosi puntu bat eman. Ondoren, zartaginetik pasa.
Ur horretan bertan, tomatea sartu, bigundu eta azala kendu. Zatitu, eta pipermin eta tipulin xehetuekin batera zartaginetik pasa. Kalabazaren gainean jarri.
Ondoren, iilarrak zartaginean gorritu, hezurrak kendu eta guztiaren gainean ipini.
Igor Zalakainek arroza egitea proposatu digu:
Indioilarra paella egiteko ontzi batean gorritu. Atera. Ondoren, olio horretan tipulin xehetua gorritu, eta segidan, tomatea bota (azala kenduta eta zatituta). Jarraian, arroza bota bertan. Oilo salda badugu, hura hartu eta ez badugu, barazki batzuekin salda bat egin. Arrozaren bikoitza bota ontzira.
Bitartean, tipulinak hartu, garbitu, zilar paerean bildu eta labean sartu 20 minutuz.
Arroza ia eginda dagoenean, indioilak txuletatxoak eta tipulinak gainean jarri (azken horiek erdibituta)
Irratia zuzenean
Euskadi Irratia Entzun zuzenean Radio Euskadi Entzun zuzenean Radio Vitoria Entzun zuzenean Gaztea Entzun zuzenean EITB Musika Entzun zuzenean EITB Euskal Kantak Entzun zuzenean
emanaldi bereziakRadio Euskadi + Entzun zuzenean Entzun zuzenean Radio Vitoria + Entzun zuzenean
orain albiste
albisteak
albisteak
albisteak
albisteak
albisteak
Kirola
kultura
Azken audioak
2024/11/21
Faktoria 19:19
2024/11/21
Faktoria 24:32
2024/11/21
Kantu Kontari 54:30
2024/11/21
kultura.eus 27:28
2024/11/21
#-goizak_gaur_1400-# 31:20
2024/11/21
Kirol Legez 27:04
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa