20:36

Santander Liga

Osasunak berdinketa batekin konformatu behar izan du Gironaren aurka (1-1)

I. G. | EITB MEDIA

Gorritxoak izan dira aurrea hartu duten lehenak, Kike Barjak area kanpotik sartutako golari esker, baina Gironak markagailua berdindu du lehen zatiko azken minutuan.

• Manu Sanchez Gironaren aurkako partidan

Manu Sanchez Gironaren aurkako partidan. Argazkia: EFE

Gironak eta Osasunak gol bakarrera berdindu dute (1-1) igande honetan Montilivin. Kike Barja eta David Lopezek egin dituzte golak lehen zatiko 37. eta 46. minutuetan.

Girona - Osasuna partidako laburpena

Norgehiagoka kataluniarren kontrolarekin hasi da, baina Sergio Herrera atezainarentzat arriskurik sortu gabe.

Jagoba Arrasatek bost aldaketa egin ditu Espanyolen aurkako garaipenarekin alderatuta (1-0), eta seigarrena egin behar izan du 7. minutuan.

Ez Abde galdu du lesioagatik, baina Kike Barja Nafarroako ezker muturrean duen ordezkoak markagailua ireki du 37. minutuan, Gironakoen defentsako hutsegite bat baliatuta. Baloia Coutori bota dio eta Gazzaniga gainditu du jaurtiketa on batekin.

Osasunak aurrera egin du eta, minutuek aurrera egin ahala, aurrea hartu du. Aurretik ere aukerak izan ditu Ruben Peñaren txut baten bidez eta Nacho Vidalek area txikiko balkoitik buruz egindako erremate baten bidez.

Bestalde, Gironak eskuin hegaletik sakontasuna bilatuz soilik sortu du arriskua. Baina azkenean gola aurkitu du, lehen zatiko azken ekintzan (45+1'). Aleix Garciak falta jaurtiketa bat egin du, Taty Castellanosek baloia luzatu du eta David Lopezek 1-1ekoa sartu du.

Bigarren zatia, lehenengoa amaitu den bezala, dinamismo eta anbizio handiz hasi dute bi taldeek. Sei minutura Gazzaniga luzatu egin da Jon Moncayola nafarraren jaurtiketa gogor bat gelditzeko.

Beste bi hurbilketa argi baino ez dira egon: Unai Garciaren burukada bat eta Cristhian Stuanik huts egindako jokaldi bat.

1 - Girona: Juan Carlos; Yan Couto, Santi Bueno, David López, Javi Hernández (Miguel, min. 74); Herrera (Reinier, 74. min), Romeu, Aleix Garcia, Toni Villa (Riquelme, 55. min); Manu Vallejo (Valery, 55. min) eta Castellanos (Stuani, 81. min).

1 - Osasuna: Sergio Herrera; Nacho Vidal, Unai García, Juan Cruz, Manu Sánchez; Moncayola, Torró (Darko, 64. min), Moi Gómez (Ibáñez, 82. min); Rubén Peña (Aimar, 64. min), Chimy Ávila (Kike García, 82. min) eta Abde (Kike Barja, 8. min).

Golak: 1-0, 37. min: Kike Barja. 1-1, 45+1. min: David López.

Epailea: Pulido Santana. Txartel horia atera die Miguel (Girona), Reinier (Girona), Torró (Osasuna), Nacho Vidal (Osasuna) eta Juan Cruz (Osasuna) jokalariei.