Alaves

EA SPORTS LIGA

Alavesek eta Betisek puntuak banatu dituzte Mendizorrotzan (1-1)

I. G. | EITB Media

Babazorroak nagusi izan dira partidaren lehen erdian, baina bigarren zatiko parekotasunak bi taldeek puntuak banatzea erabaki du.

• Luis Rioja, baloiaren lehian. Argazkia: EFE

Luis Rioja, baloiaren lehian. Argazkia: EFE

Alavesek eta Betisek bana berdindu dute igande honetan Mendizorrotzan EA Sports Ligako bederatzigarren jardunaldian. Babazorroak nagusi izan dira partidaren lehen erdian, baina bigarren zatiko parekotasunak bi taldeek puntuak banatzea erabaki du.

Luis Garcia Plazaren taldeak nagusitasun handiagoarekin hasi du partida eta laster sortu dituzte lehen abaguneak, lehenengoa korner itxi batean eta bestea errematatzailerik aurkitu ez duen erdiraketa on batean. Hala ere, berdintasuna argia izan da lehen minutuetan eta talde batek ere ez du minik egin.

Zortea probatu du Gorosabelek, baina bere jaurtiketa, defentsan errebotatu duena, Bravok eten du. Kike Garciak oso justu errematatu du Riojaren pase bat eta kanpora joan zaio. Ia jarraian, aurrelariak taldearen lehen abagune argia izan du Bravok aldaratzea utzi ostean, baina jaurtiketa goregi joan zaio.

Betisek lehen sustoa eman die babazorroei Rodriren jaurtiketa baten bidez, baloia bikain kontrolatu ondoren, zutoinarekin egin duena topo. Riojak, Hagik eta Solak etxekoen golaren bila jarraitu dute, baina azken metroetan asmatzea falta zitzaien.

Asko sortu gabe, Betisek zorte pixka batekin aurkitu du gola. Rodriguezek Sivera blokatzeko gai izan ez den txut bat bidali du atera. Ayoze adi egon da eta aldaratzeaz baliatu da bisitariak aurretik jartzeko (0-1).

Baina Alavesek ahalik eta ondoen erreakzionatu du eta gola itzuli die. Kike Garciak buruz jo du falta bat, eta, Bravo gola ateratzera zihoanean, Bellerini eman dio, eta honek bere atean sartu du azkenean (1-1).

Bi taldeek markagailuan aurrea hartu ahal izan dute atsedenaldia baino lehen, baina batek ere ez du baloia sarera bidali.

Etxekoek erritmo biziz egin dute jauzi bigarren zatian, baina berehala norgehiagokak behera egin du erritmo aldetik. Andaluziarrek, ordea, sufritu egin dute etxekoen defentsako langa gainditzeko.

Ia ez da ezer gertatu bigarren zatian. Geldikako baloiekin bakarrik izan dituzte aukerak bi taldeek.

Azken txanpan William Joseri txartel gorria atera diote Aleksandar Sedlarri egindako faltagatik, baina bi taldeek berdinketa sinatuta zuten dagoeneko.

1 - Alaves: Sivera; Gorosabel, Sedlar, Abqar, Javi Lopez (Duarte, 86. min); Guevara, Guridi, Sola (Alkain, 73. min), Hagi (Benavidez, 73. min), Rioja (Abde, Rebbach 86. min); eta Kike García (Samu, 77. min).

1 - Betis: Bravo, Bellerín, Pezzella, Riad, Abner; Guido (William, min.46), Marc Roca (Guardado, min.76), Isco; Rodri (Abde, min.65), Diao (William José, min.76) y Ayoze (Ruibal, min.89).

Golak: 0-1, 32. min: Ayoze. 1-1, 35. min: Bellerin, bere atean.

Epailea: Hernandez Hernandez. William Jose kaleratu du. Txartel horia atera die Rioja, Samu, Sedlar, Guido, Abner eta Isco jokalariei.

13 22:15 - 23:15 ''Harri Herri'' saioren denboraldi berria