20:58

Alaves

EA SPORTS LIGA

Alavesek puntu bat lortu du Celtaren aurka, bere atean sartutako gola berdinduta (1-1)

I. G. | EITB Media

Babazorroek markagailua berdindu behar izan dute Rafa Marinek lehen zatian bere atean sartu duen zoritxarreko golaren ostean. Bigarren zatian, Omorodion arduratu da berdinketa jartzeaz.

• Celta vs Alaves. Argazkia: EFE

Celta vs Alaves. Argazkia: EFE

Alavesek puntu baliotsua bereganatu du Balaidosen ostegun honetan, EA Sports Ligako zazpigarren jardunaldian Celtarekin bana berdindu ostean. Babazorroek markagailua berdindu behar izan dute Rafa Marinek lehen zatian bere atean sartu duen zoritxarreko golaren ostean. Bigarren zatian, Omorodion arduratu da berdinketa jartzeaz.

Omorodion izan da lehen aukera argia izan duena partida hasi eta berehala. Aurrelari babazorroak baloia lapurtu dio zeltarren defentsari, eta lasterka atera joan da, baina azken uneko estropezu baten ondorioz, bere jaurtiketa oso erdiratuta eta indar gutxirekin atera da atezainaren eskuetara.

Etxekoek jokaldi on batekin erantzun dute, Minguezak bukatu duena. Dena alde zuela, Celtako eskuin hegalekoak kanpora bidali du baloia. Fran Beltran ere saiatu da gola sartzen, areaz kanpotik, arabarren defentsak baloia galdu ostean, baina bere jaurtiketa gora joan da.

Guridi izan da saiatu den hurrengoa, talde biek hainbat aukera izan dituzten lehen zatian, baina Alaves izan da aurkariaren areara gehien hurbildu dena.

Hala ere, zorigaiztoko jokaldi batek Celta markagailuan aurretik jartzea eragin du. Alavesen jabetza batean, Rafa Marinek ez du Sivera aurreratuta zegoela ikusi eta, baloia atezainari ematen saiatu denean, atera bidali du, bere atean gola sartuz, Siverak geldiarazteko ezer egin ezinda (1-0).

Golaren ostean, babazorroek pilak jarri dituzte eta jokoan protagonismo handiagoa lortu dute. Gorosabelek eta Rebbachek berdinketaren bila jo dute lehen zatiko luzapenean, baina Villarrek bi geldiketa on egin ditu aurkariaren gola saihesteko.

Celta indartsuago zelairatu da bigarren zatian, aukerak sortzea kostatu zaion Alavesen aurka, emaitza iraultzeko bidea aurkitu ezinik.

Hagik falta bat aprobetxatu du jaurtiketa on bat jartzeko, baina Villar berriro agertu da hegan egiteko eta bere taldea salbatzeko.

1. minutuan 10 jokalarirekin geratu dira etxekoak, De la Torrek bigarren txartel horia ikusi ostean, Hagiri egindako falta baten ostean.

Talde gasteiztarrak abantaila aprobetxatu du eta 73. minutuan berdinketaren gola aurkitu du. Javi Lopezek banakako jokaldi ona egin du hegaletik Omorodion area barruan aurkitzeko eta honek, lehen ukituan, baloia sarera bidali du (1-1).

Omorodionek bigarrena sartzeko aukera izan du neurketako azken minutuetan, baina Starfeltek baloia atera du golaren lerroan bertan.

Baina markagailua ez da mugitu eta bakoitzak puntu batekin geratu da.

1 - Celta: Ivan Villar; Mingueza, Starfelt, Unai, Aidoo, Ristic; Larsen (Carles Perez, 56. min), Beltran (Tapia, 63. min), Luca de la Torre, Bamba (Dotor, 74. min); eta Aspas (Douvikas, 63. min).

1 - Alaves: Sivera; Gorosabel, Rafa Marin, Sedlar, Javi Lopez (Duarte, 85. min); Guridi (Antonio Blanco, 63. min), Guevara; Alex Sola (Alkain, 69. min), Hagi (Kike Garcia, m.69), Abde (Rioja, 62. min); eta Samu.

Golak: 1-0, 35. min: Rafa Marin, bere atean. 1-1, 72. min: Samu.

Epailea: Soto Grande. Luca de la Torre kaleratu du bigarren txartel horiarekin. Bestalde, txartel horia atera die Fran Beltrán, Iago Aspas, Rafa Benítez (entrenatzailea) Carles Perez, Javi Lopez, Rafa Marin eta Luis Rioja jokalariei.

16 Zuzenean 12:15 - 18:00 TXIRRINDULARITZA | Italiako Giroa: Hamabigarren etapa
    24 22:15 - 00:30 ERREMONTEA | ''Erremontari'' saioa