Alaves

Santander Liga

Cadizek Alaves gainditu du eta mailari eutsi dio

I. G. | EITB Media

Gasteiztarrek ez zuten ezer jokoan; andaluziarrek, aldiz, garaipena behar zuten eta Granadak edo Mallorcak euren partidak galtzea mailari eusteko.

Alavesek galdu egin du azken jardunaldian Cadizen aurka (0-1), eta azken horiek beste urtebetez maila gorenean jarraitzea ziurtatu dute.

Gasteiztarrek, dagoeneko jaitsita, ez zuten ezer jokoan; andaluziarrek, aldiz, garaipena behar zuten eta Granadak edo Mallorcak euren partidak galtzea mailari eusteko.

Lehen zatian Alavesek andaluziarrek baino aukera gehiago jarri ondoren, bigarren zatian Cadiz irauli egin da garaipenaren eta salbazioaren gola lortu arte. Gainera, azken minutuetan epaileak Alavesen aldeko penaltia ezarri du, baina VAR-a kontsultatu ondoren bertan behera uztea erabaki du.

Lehen abisua andaluziarrek eman dute, Antonio Siverak saihestu duen jokaldi batean. Lehen minutuetako tentsioaren ondoren, bi taldeak askatzen hasi dira.

Alaveseko ezohikoek ez diote presiosri eutsi, Julio Velazquezek azken dueluan eman dien aukeran.

Miguel De la Fuente izan da arabarren artean aktiboena, eta 15 minutura aurrea hartzetik gertu egon da. Alaves gehiago hurbildu da ate horira Cadizek baino txinparta gehixeago izan duen lehen zatian.

Alavesek ahaleginean jarraitu du, eta Florian Lejeunek gertu izan du gola Miguel De la Fuentek bakarrik egindako jokaldi eder baten ondoren.

Cadizeko aldaketek eragina izan dute. Anthony Lozanoren lehen baloiak Andaluziako taldea aurreratu du 76. minutuan eta 0-1ekoa jarri du.

86. minutuan, Sanchez Martinez epaile murtziarrak bere erabakia aldatu du, Alavesen aldeko penaltia adierazi ondoren, VAR kontsultatu eta baloiak Espinoren eskuan jo ez duela interpretatu ondoren.

Azken txistuarekin, Granadaren berdinketarekin batera, poza piztu da harmaila horian eta Cadizeko taldean.

0 - Alaves: Sivera, Tenaglia, Ximo, Lejeune, Rubén Duarte (Javi Lopez, 59'); Pere Pons (Moya, 79'), Loum; Jason (Vallejo, 59 '), Martín (Tenas, 63'), Manu García (Ropero, 79') eta Miguel.

1 - Cadiz: Ledesma, Iza, Luis Hernandez, Fali (Cala, 74'), Espino; Alcaraz (Jose Mari, 72'), Aléx Fernández, Sobrino, Idrissi (Sanchez, 83'); Negredo (Lozano, 72') eta Lucas Perez (Alarcon, 83').

Golak: 0-1, 76. min: Lozano.

Epailea: Sánchez Martínez.