Receta Express

Joseba Usabiagaren hozkailua
  • 34:52 min
imagen player
imagen player
imagen player
Osagaiak
  • IGOR ZALAKAIN: Oilasko errea, porru 1, azenario 1, patata batzuk, hirugiharra, arrautz gorringo pare bat, gazta, urdaiazpikoa, olioa, gurina, esnea eta gatza.
  • PILI MANTEROLA: Porruak, patatak, azenarioak, urdaiazpikoa eta oilasko errea.
Prestaketa

Igor Zalakainek barazki, oilasko, hirugihar eta patata puredun pastela egin du. Pili Manterolak hirugihar eta oilasko biribilki kurruskaria porru-patatarekin eta urdaiazpikoarekin.

Igor Zalakain:

Oilaskoaren hezurrak eta azala kendu, eta zati txikitan ebaki.

Porru bat eta azenarioa zartaginean, olio pixka batekin gordin puntua kendu, 4 bat minutuz.

Patatak egosi, ur hori kendu, eta olioa, gurina, esnea eta arrautz gorringoak bota. Guztiarekin, patata krema egin.

Hirugiharra dadotan zatitu, eta oilaskoarekin erregosi.

Molde batean, azpian barazkiak jarri, gainean oilasko eta hirugiharra, ondoren patata krema. Guztiaren gainean, urdaiazpikoa zabal-zabal jarri, eta gazta raiatuta edo xafla finetan zatitu eta jarri.

Labean sartu 190 gradutan, 12-15 minutuz.

Pili Manterola:

Porruarekin, patatarekin eta aznearioarekin porru-patata egin (guztia erregosi eta urez estali).

Urdaiazpikoa zati txikitan zatitu.

Oilaskoari hezurrak kendu eta zatitu (ez oso txiki). Hirugihar tirak elkarren segidan jarri, eta hor oilasko zatiak sartu eta elkarrekin kiribildu. Biribilkia frijitu.

Porru-patatare gainean jarri biribilkiak, eta urdaiazpiko zatitxoak gainiean bota.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena