Erreportajeak

albisteak

- Haur migranteak, ametsaren arantzak

1:43

Arrisku egoerei aurre egin behar diete Europara abiatzen diren adingabeek

Gibraltarko itsasartea zeharkatu behar izateaz gain, Europara datozen adin txikikoek pertsonen salerosketan aritzen diren sareetan erortzeko arrisku handia dute.

albisteak

- Adingabe migratzaileak Andaluzian

2:13

Adin txikikoak direla frogatu behar dute haur migratzaileek, Europara iristean

ITZIAR BENEDE

Neskak gutxi dira, baina euren egoera latzagoa da: prostituzioaren eta salerosketaren biktima izan daitezke.

albisteak

- Haur migranteak, ametsaren arantzak

1:18

Zergatik etorri nahi dute Marokoko adingabe askok Euskadira?

Marokoko adin txikiko askoren helburua Euskadira iristea da. Beste askorentzat, aldiz, Europa iparralderako bidean dago Euskadi.

Euskadi Irratia

Erreportaje berezia

  • Melillako hesia

    Melillako hesia

    2:53 min
imagen player
imagen player
imagen player

Melilla: hesia

Aitor Perez Bueno | Euskadi Irratia

'Haur migranteak, ametsaren arantzak' erreportaje sortan, Aitor Perez Bueno lankidearen hirugarren geltokia Melilla da. Hesia da bere ezaugarri nabarmena.

Gizartea

Erreportajea

  • Afrikako emakume gazte bat.

    Atzerritik bakarrik heltzen diren emakumezko adingabeak ez dira % 10era heltzen. Argazkia: Pixabay

Emakumea, adingabea, atzerritarra eta... bakarrik

Eider Garaikoetxea | EiTB.EUS

Espainiara bidaiderik gabe heltzen diren adingabe atzerritarren artean emakumezkoak gizonezkoak baino askoz gutxiago dira. Andaluzian horiekin lanean dabilen nafar batekin aztertu dugu gaia.

1 / 13 Hurrengoa
Bihotza zaintzeko nola elikatu behar garen azaldu digute Amaia Nutrizioan

Bihotza zaintzeko nola elikatu behar garen azaldu digute Amaia Nutrizioan

Oñatira joan gara, Amaia Nutriziora. Bertan Amaia Diaz de Monasteriogurenekin Bildu gara. Bihotzaren zaintzarako, oso garrantzitsua da elikadura, eta horren inguruko aholkua eman dizkigu Amaiak.

''Kalteen mapa'' egiten zaie artelanei garraiatu aurretik, kontserbazio protokoloari jarraituta

''Kalteen mapa'' egiten zaie artelanei garraiatu aurretik, kontserbazio protokoloari jarraituta

Arte Ederren Bilboko Museoko 28 artelan Sevillara bidali dituzte "Grecotik Zuloagara" erakusketarako. Bidaiatzeko aurretik egindako lan eskerga azaldu digute Arte Ederren Bilboko Museoko kontserbazio-arduradunek.

Bozgorailuak, alarmak, sare sozialak… Herritarrengana heltzeko udalerriak erabili ohi dituzten moduak

Bozgorailuak, alarmak, sare sozialak… Herritarrengana heltzeko udalerriak erabili ohi dituzten moduak

Oro har, larrialdi abisuen kudeaketa Eusko Jaurlaritzako Larrialdiei Aurre Egiteko Zerbitzuari dagokio. Dena dela, udalerri bakoitzak zuzenean herritarrak abisatzeko hamaika bide ditu, eta horietako batzuk aztertu ditugu.

Injera Etiopiako ogi tradizionala dastatu dugu Donostiako Ethiopia-z jatetxean

Injera Etiopiako ogi tradizionala dastatu dugu Donostiako Ethiopia-z jatetxean

Donostian izan gara, Gros auzoan dagoen Ethiopia-z jatetxean. Bertan, Mesay Marinezek Etiopiako janariei buruz hitz egin digu, baita horiek nola prestatzen dituzten azaldu ere. Gainera, injera izeneko ogi tradizionala dastatzeko aukera izan dugu.

Euskal Herrian ekoizten diren gazta batzuen arteko aldeak azaldu dizkigu Maria Agirrek

Euskal Herrian ekoizten diren gazta batzuen arteko aldeak azaldu dizkigu Maria Agirrek

Gernikan izan gara, Mai-Onan. Maria Agirrerekin bildu gara eta Euskal Herrian ekoizten diren gaztei buruz hitz egin digu. Mota ugariren inguruan, baita horiek kontsumitzeko moduen inguruan ere.

Azaroan landatu beharrekoak: tipula, baratxuria, tulipana eta anemona

Azaroan landatu beharrekoak: tipula, baratxuria, tulipana eta anemona

Etxabarri Dibiñan izan gara, Gorbeia lorezaintza zentroan. Bertan, Loli Seinekin bildu gara, eta azaroko lanak zeintzuk diren eta nola egin azaldu digu.

Nafarroako herri txiki batek 250 urte daramatza kanpandorreko erlojuaren sokari egunero tira egiten

Nafarroako herri txiki batek 250 urte daramatza kanpandorreko erlojuaren sokari egunero tira egiten

Orrioko erlojua, 1780koa, mekanikoa da, eta 28-30 ordurako autonomia du. Horren ondorioz, egunero egin behar diote tira sokari, eta hamar auzokide txandakatzen dira lan horretan.

Burgirako almadia egiten ari dira Iruñeko Donibane lanbide heziketa zentroan; 24 metroko baltsatzarra 2026rako

Burgirako almadia egiten ari dira Iruñeko Donibane lanbide heziketa zentroan; 24 metroko baltsatzarra 2026rako

50en bat ikasle ari dira aroztegiko heziketan almadia berria egiten. Zentruko zelaian lau zatitan jarrita daukate egitura. Pirinioetako basoetatik izeiak ekarri zain daude egurra zuritzeko. Ehungintzako ikasleak berriz Erronkariko emakumeen jantziak berritzeko ardura izango dute Zureska proiektuan.
Kerik gabeko tabakoa: betiko droga bat kontsumitzeko modu berria

Kerik gabeko tabakoa: betiko droga bat kontsumitzeko modu berria

Suedian modan dauden nikotina-poltsak gurera iritsi dira. Osasun adituek ohartarazi dutenez, zigarroak bezain kaltegarriak dira eta oso mendekotasun handia eragiten dute.

Gero eta gehiago dira kanpin batean bizitzera doazenak, etxebizitzen prezio altuak ordaindu ezinda

Gero eta gehiago dira kanpin batean bizitzera doazenak, etxebizitzen prezio altuak ordaindu ezinda

110 lagun bizi dira Ibaia kanpinean, Gasteizen, eta bungalow ia guztiak bertan bizitzeko daude hartuta. 550 euro ordaintzen dituzte batez beste mobile home batengatik. Bakarrik bizi direnak, diru sarrera bakarra duten familiak, banandutakoak… Horra hor profila.

Siriako sei familia errefuxiatu Euskadin bizi dira, ''Babesletza Komunitario'' programaren barruan

Siriako sei familia errefuxiatu Euskadin bizi dira, ''Babesletza Komunitario'' programaren barruan

Horietako bat Al-Ramadan familia da. 2013an irten ziren Siriako gerratik, eta bederatzi urte egin zituzten Libanon. Hiru seme-alabekin Euskal Herrira iritsi ziren eta bi urte daramatzate Tolosan bizitzen.

Euskal makila, duela 300 urtetik miresmen eta aginte ikur

Euskal makila, duela 300 urtetik miresmen eta aginte ikur

Irungo alberditarrak dira, Ardanzatik hona, lehendakariek izan dituzten makilen egileak. Hiru belaunaldi daramatzate eskuz makilak egiten. Dena dela, aginte ikur bihurtu aurretik, erabilera asko izan ditu makilak.

Manhattandik Iruñera itzuli da Jon Lizarraga. Munia El Marhoum Lakuntzatik Aarhusera joan da, Danimarkara

Manhattandik Iruñera itzuli da Jon Lizarraga. Munia El Marhoum Lakuntzatik Aarhusera joan da, Danimarkara

250 lagun inguruk jo dute bi urtean "Next Retorna Nafarroa"ra, atzerrian bizi eta bueltatu nahi duten nafarrak artatzeko gobernuak eskaintzen duen zerbitzura. Iñaki Martinez de Virgalak, Kanpoan diren Herritarrekiko Harremanen buruak hartu gaitu bertan eta bueltaz jendeak dituen kezkak azaldu.
Karima Ahmedi, Cruz del Carmen Romero eta Serafira Tzamela igerian ikasten pozik ari dira Ordizian

Karima Ahmedi, Cruz del Carmen Romero eta Serafira Tzamela igerian ikasten pozik ari dira Ordizian

Aurrenengoz jantzi du burkinia Karimak, Cruz del Carmen berriz urgainean egoteko gai da eta Serafinak berrogeita hamar metro egitea du helburu. Gipuzkoako Aldundiak eta Ordiziako Udalak antolatu dute emakume migratuentzat ikastaroa. Arrakasta ikusita, hilabeteko jarduera ekainera arte luzatuko dute.
Jubilaziorako prestakuntza ematen dute enpresaz enpresa Bizipoz kooperatibakoek: Erreka Groupeko adibidea

Jubilaziorako prestakuntza ematen dute enpresaz enpresa Bizipoz kooperatibakoek: Erreka Groupeko adibidea

Lan bizitza ixteko enpresa afari bat eta opari bat ematea gutxitxo iruditzen zitzaion Oihana Ezkurra Errekako Antzuolako plantako giza baliabideetako zuzendariari. Bizipozen, Eider Etxebarria topatu zuenean erabaki zuten jubilatu behar zuten langileei 3 eguneko ikastaroa ematea esker onak emanez.
Estatuko txokolate dastatzaile bakarra bilbotarra da, eta orain bere txokolatea egiten du Kaitxo markarekin

Estatuko txokolate dastatzaile bakarra bilbotarra da, eta orain bere txokolatea egiten du Kaitxo markarekin

Munduko hainbat lurraldetatik ekarritako kakaoa erabiltzen du Raquel Gonzalezek. Enpresa txikia da Kaitxo, Balmasedan dago kokatuta, eta handik mundu zabalera bidaiatzen dute Raquelek egindako txokolate tabletek.

ETBren lehen egoitzara itzuli gara, garai analogikoaren hiru lekukorekin

ETBren lehen egoitzara itzuli gara, garai analogikoaren hiru lekukorekin

Euskal Telebistak 1982. urtean emititu zuen lehen aldiz Iurretatik, 2007ra arte. Egun abandonatuta dagoen eraikinean sartu gara, urte asko bertan lanean ibilitako hiru pertsonarekin: Aintzane Bolinaga eta Estepan Aldamiz-Etxebarria kazetariekin eta Marian Diaz dokumentalistarekin.

Zelan eragiten du klima-aldaketak Artikoaren biodibertsitatean?

Zelan eragiten du klima-aldaketak Artikoaren biodibertsitatean?

Artikoko herrietan eta ekosisteman klima-aldaketak izan eta izango dituen ondorioen lekuko diren lau ahots bildu ditu EITB Mediak. Etorkizun ziurgabeak azidifikatutako ozeanoak dakartza, baina baita merkataritzarako eta tokiko arrantzaleentzako aukera ekonomiko bat ere.

Inurrieta upategiko ardo klasikoak ezagutu ditugu Faltzesen

Inurrieta upategiko ardo klasikoak ezagutu ditugu Faltzesen

Inurrieta upategian egon gara, Faltzesen. Koteto Ezkurrarekin bildu gara han, eta, upategiaren historia kontatzeaz gain, ardo klasikoenak aurkeztu dizkigu: 'Mediodía', 'Orchidea', 'Cuatrocientos' eta 'Garnacha'.

Bakailaoa pil-pilean prestatzeko aholkuak eman dizkigu Alberto Zuluagak

Bakailaoa pil-pilean prestatzeko aholkuak eman dizkigu Alberto Zuluagak

Bilboko Bacalaos Zuluagara joan gara. Bertan, Alberto Zuluaga jabeak bakailaoa pil-pil erara egiten erakutsi digu, arin, erraz eta aholku bat edo beste opari, gainera.

Onddoak ondo garbitzen eta kontserbatzen ikasi dugu Aiora Arrospiderekin

Onddoak ondo garbitzen eta kontserbatzen ikasi dugu Aiora Arrospiderekin

San Martin merkatuko 'Arrospide Onddoak' postuan izan gara, Donostian. Bertan, Aiora Arrospiderekin bildu gara eta onddoak ondo garbitzen eta kontserbatzen erakutsi digu.

'Pak Choi'-a hobe ezagutu dugu Josetxorekin, Zegamako Altzibar baserrian

'Pak Choi'-a hobe ezagutu dugu Josetxorekin, Zegamako Altzibar baserrian

Josetxo Mendiarekin bildu gara Zegamako Altzibar baserrian. 'Pak Choi'a, "txinatar aza" euskaraz, ereiten du Josetxok. Hori dela eta, barazki honi buruzko informazioa emateaz gain, nola jan dezakegun ere azaldu digu.

Sorbalda indarberritzeko ariketa batzuk erakutsi dizkigu Unai Urkizu fisioterapeutak

Sorbalda indarberritzeko ariketa batzuk erakutsi dizkigu Unai Urkizu fisioterapeutak

Unai Urkizurekin bildu gara OrekanBat kirol klinikan, Lekeition. Kirol klinikako fisioterapeuta da Unai, eta, gaurkoan, sorbaldako lesio baten ondoren hori indarberritzeko ariketa batzuk erakutsi dizkigu.

Lekaleak, horien funtzioak eta kontsumitzeko modu desberdinak ezagutu ditugu Durangoko On Ekin nutrizioan

Lekaleak, horien funtzioak eta kontsumitzeko modu desberdinak ezagutu ditugu Durangoko On Ekin nutrizioan

Durangora joan gara, zehatzago esanda, On Ekin Nutriziora. Bertan, Andrea Larrea eta Nahia Zeziaga ezagutu ditugu, kontsultako jabeak. Beraien proiektua aurkeztu ondoren, lekaleei buruz hitz egin digute.

'Sandwich Bravo' pintxoa nola prestatzen den erakutsi digute Kobika jatetxean

'Sandwich Bravo' pintxoa nola prestatzen den erakutsi digute Kobika jatetxean

Kobika Jatetxeko Iñigo Kortabitarte ezagutu dugu Durangon. 'Sandwich Bravo' pintxoarekin irabazi zuten estetika hoberena duen pintxoaren saria patata braben nazioarteko lehiaketan. Sukaldean, pintxo hori nola prestatzen den erakutsi digute.

Mi Poke jatetxeko poke berezia dastatu dugu Algortan

Mi Poke jatetxeko poke berezia dastatu dugu Algortan

Maitane Cuadrarekin eta Iñigo Sánchezekin bildu gara Algortan, Mi Poke jatetxean. Pokeak, gyozak eta azukre zein gluten gabeko donutak eskaintzen dituzte. Gaurkoan, Iñigok, poke berezia nola prestatzen duten erakutsi digu.

Pad Thaia otarrainxkekin prestatu digute Durangoko Basan, eramateko janaria egiten duten dendan

Pad Thaia otarrainxkekin prestatu digute Durangoko Basan, eramateko janaria egiten duten dendan

Lorena Taiborekin eta Ekaitz Basagurenekin bildu gara Durangoko Basan, eramateko janari prestatzen duten dendan. Inguruko produktuak saltzeaz gain, beraiek prestatutako jateko osasuntsuak ere saltzen dituzte; Pad Thaia otarrainxkekin, esaterako.

Fruta ondo mantentzeko aholkuak eman dizkigu Amatriain fruta-dendako Jose Luisek

Fruta ondo mantentzeko aholkuak eman dizkigu Amatriain fruta-dendako Jose Luisek

Lazkaora joan gara, Jose Luis Amatriainen Amatriain fruta-dendara. 26 urte zeuzkanean ireki zuen denda erakutsi, eta, ondoren, fruta etxean kontserbatzeko aholku batzuk eman dizkigu.

Horrela prestatzen dute hegaluze entsalada Erromoko Gure Etxea jatetxean

Horrela prestatzen dute hegaluze entsalada Erromoko Gure Etxea jatetxean

Joseba Irustarekin bildu gara Erromoko Gure Etxea jatetxean. Garaian garaiko produktuekin egindako plater tradizionalak eskaintzen dituzte bertan, eta, oraingoan, hegaluze entsalada getxoko piper gorri erreekin prestatu du Josebak.

Txistorra taloa, beganoa, txokolateduna eta hirugiharduna dastatu ditugu Gasteizko Koko tabernan

Txistorra taloa, beganoa, txokolateduna eta hirugiharduna dastatu ditugu Gasteizko Koko tabernan

Janire Perezekin bildu gara Gasteizko Koko Tabernan. Janirek eta bere aitak urteak daramatzate txosna batean taloak egiten, eta orain talo taberna ireki du Janirek. Sukaldean, 4 talo prestatu dizkigu: txistorra taloa, beganoa, txokolateduna eta hirugiharduna.

Txakurkumeak ingurune desberdinetara ohitzeko garrantziaz aritu da Aritz Ganboa

Txakurkumeak ingurune desberdinetara ohitzeko garrantziaz aritu da Aritz Ganboa

Txakurkumeak ondo heztea ezinbestekoa da artzain batentzat, lanerako erreminta izango baita helduaroan. Horretarako, txikitatik landu behar da elkarren arteko konfiantza, baita ingurune desberdinetara ohitzeko gaitasuna ere.

Trapu Zaharra platera prestatzen ikasi dugu Donostiako Intza tabernan

Trapu Zaharra platera prestatzen ikasi dugu Donostiako Intza tabernan

Donostiako Intza taberna bisitatu dugu Koldo Astrainekin batera. 1933an ireki zen eta ordutik familiako 4 belaunaldik egin dute bertan lan. Sukaldean, Asier Astrainek trapu zaharra platera prestatu digu, tabernako klasikoa.

Bi afari azkar eta osasuntsu: Pita bokadiloa azenario patearekin eta arrautza nahasia barazki erreekin

Bi afari azkar eta osasuntsu: Pita bokadiloa azenario patearekin eta arrautza nahasia barazki erreekin

Anne Otegirekin bildu gara Bizi Olan, Lazkaon. Osasuntsu bizi eta jatearen garrantzia azpimarratzen du 'Osoa Coocking'-oak, hori dela eta, afari azkar eta osasuntsu bi erakutsi dizkigu: Pita bokadiloa gaztarekin eta azenario patearekin; eta, arrautza nahasia barazki erreekin.

Goikoetxea-Lekerika vs Erik-Minvielle, gaur gauean, 22:15etik aurrera, ETB1en eta eitb.eus atarian

Goikoetxea-Lekerika vs Erik-Minvielle, gaur gauean, 22:15etik aurrera, ETB1en eta eitb.eus atarian

Iritsi da Eusko Label Winter Series 2023-2024. Gaur emango zaio hasiera lehenengo jardunaldiari: Goikoetxea-Lekerika vs Erik-Minvielle. 22:15etik aurrera izango da ikusgai ETB1en eta eitb.eus-en.

Txahala nola zatitzen den erakutsi digu Arteaga Harategiko Aritzek

Txahala nola zatitzen den erakutsi digu Arteaga Harategiko Aritzek

Añorga txikiko Arteaga Harategian bildu gara Aritz Arteagarekin. Aritzek era tradizionalean zatitzen du txahala eta hori nola egiten duen azaldu digu.

Bife begia dastatu dugu Donostiako Azoka jatetxean

Bife begia dastatu dugu Donostiako Azoka jatetxean

Azoka jatetxeko Aitzol Zugasti ezagutu dugu, Donostian. Espazio honetan eskuartean duten proiektua azaldu digu berak: Chef kartelera. Gainera, Bife begia nola prestatzen duten ere erakutsi digu Aitzolek.

Perretxikuen eta onddoen inguruko azalpenak eman dizkigu Aiora Arrospidek

Perretxikuen eta onddoen inguruko azalpenak eman dizkigu Aiora Arrospidek

Donostiako San Martin merkatuan izan gara. Bertan, Aiora Arrospiderekin bildu gara 'Arrospide Onddoak' postuan. Urteak daramatza onddo eta perretxiku artean eta horiei buruzko azalpen batzuk eman dizkigu.

Euskal Herriko jatetxeetan aurki ditzakegun arrainen arteko desberdintasunak azaldu dizkigu Iñaki Zendoiak

Euskal Herriko jatetxeetan aurki ditzakegun arrainen arteko desberdintasunak azaldu dizkigu Iñaki Zendoiak

Iñaki Zendoia ezagutu dugu Orioko Bodega Katxiña Jatetxean. Euskal Herrian aurki ditzakegun arrainen arteko desberdintasunak azaldu dizkigu Iñakik, hala nola, bisigua; arrai erregea; erreboiloa; mihi-arraina; eta, itsaskabra. Gainera, bisigua parrilan prestatzeko gako batzuk ere eman dizkigu.

Ertzaintzarekin dantzaleku bat ikuskatu dugu, gauez

Ertzaintzarekin dantzaleku bat ikuskatu dugu, gauez

Hainbat arau bete behar dituzte: diskotekan sartu nahi dietenei NAN eskatzea, larrialdietarako ateak prest egotea… Astero egiten dituzte ikuskatze horiek, eta ordubete inguruko iraupena dute.

Zer nolako eragina du klima-aldaketak gure basoengan?

Zer nolako eragina du klima-aldaketak gure basoengan?

Basoa Fundazioko Aitor Onaindia elkarrizketatu dugu, gure baso-espezien bizirauteko estrategiak eta klima-aldaketaren ondorioz izan dezaketen etorkizuna ezagutzeko.

1 / 13 Hurrengoa

Mikel Ayestaran Zaataritik

BEREZIA: GUANTANAMO

kultura

Aldama-Fabre

1:42

Artista garaikideei hauspoa emateko galeria ireki dute Bilbo Zaharrean

Maider Beistegi | EITB.EUS

Datorren maiatzaren 5ean irekiko dute euskal artista garaikide gazteen erakustoki izan nahi duen gunea. Patrik Grijalvo artista bilbotarraren lanek inauguratuko dute galeria.

Gizartea

KIROL DANTZA

  • Borja eta Estefania Martinez anai-arrebak Espainiako txapeldunak dira. Argazkia: Borja Martinez

    Borja eta Estefania Martinez anai-arrebak Espainiako txapeldunak dira. Argazkia: Borja Martinez

Galdakaoko Martinez anai-arrebak, 10 dantzako Espainiako txapeldun

Onintza Aiestaran | ERREDAKZIOA

Denboraldi aparta egiten ari dira; izan ere, standard txapelketan bigarren sailkatu dira eta ekainean egingo den dantza latindarra irabazteko hautagaiak dira.

kultura

Elkarrizketa: Pablo Berastegui

  • Pablo Berastegui, Donostia 2016ko zuzendari nagusia  Argazkia: Donostia 2016

    Pablo Berastegui, Donostia 2016ko zuzendari nagusia Argazkia: Donostia 2016

'Donostia 2016 ondare txiki asko uzteko katalizatzailea izango da'

Maider Beistegi | Donostia | EITB.EUS

"Gogoeta piztuko duen programa" defenditu du Donostia 2016ko zuzendari nagusiak. Babesle gehiago lortzeko eta ekimen adierazgarrienekin 2016tik haratago jarraitzeko lanean ari direla aurreratu du.

Gizartea

Waterline jaialdia Tolosan

1:40

Grabitateari erronka Oria ibaian

M. Beistegi | EITB.EUS

Airean egotea gustuko du Iñigo Manso gipuzkoarrak; aske. Gaur eta bihar ere grabitatearekin jolasean ariko da Tolosan Waterline jaialdiaren II. edizioko antolatzailea, beste 70 lagunekin batera.

Teknologia

Nomofobia

Mugikorrera katigatuta

Maider Beistegi | EiTB.EUS

Gero eta gehiago dira teknologia berriek eragindako mendekotasunari lotutako gaitzak. Teknologia garatuz joan ahala, hazi egin da estresa eta mendekotasuna. Adituek izena jarri diote: nomofobia.

Teknologia

AHAZTUA IZATEKO ESKUBIDEA

Iragana ezabatuta bigarren aukeraren bila Interneten

Maider Beistegi | EITB.EUS

Interneten ahaztua izateko eskubidea aitortu dute auzitegiek. Baina, auzibide luzeetatik ihesi, enpresek, bankuek, politikariek eta herritarrek enpresa pribatuetara jotzen dute gero eta gehiago.

Gizartea

Ama txarren kluba

  • Laura Baenak sortu zuen Ama Txarren Kluba duela bi urte Argazkia: Laura Baena

    Laura Baenak sortu zuen Ama Txarren Kluba duela bi urte Argazkia: Laura Baena

'Ama txarra naiz, eta zer?'

Maider Beistegi | eitb.eus

Ama ona desmitifikatzea eta benetako ama ulertzea. Asmo horrekin sortu zuen Laura Baenak Ama Txarren Kluba. Sare sozialak gogotik astindu ditu, umorez, eta bi urtean 117.000 kide eskuratu ditu.

Gizartea

ERREPORTAJEA

1:24

Turismoa, zapatilak jantzita

Maider Beistegi | eitb.eus

Korrika egiten ari dela Bilbo erakusten dio bisitariari Running Tours enpresak. Sergio eta Aitor bizkaitarrek kirola eta turismoa uztartu dute duela hiru urte abiatutako ekimen honekin.

Erlazionatutako edukiak:

kultura

euskaldun bat Flandesko operan

  • Naiara Beistegui bilbotarra, Flandesko operan, lanean Argazkia: eitb.eus

    Naiara Beistegui bilbotarra, Flandesko operan, lanean Argazkia: eitb.eus

Ikusten ez den inurri lana

M. B. | EITB.EUS

Atrezzo taldearen lana ikusezina da ikuslearentzat. Ikusezina, baina eszenari sinesgarritasuna emateko ezinbestekoa. Gidoiaren menpe, opera lanak errealitatez janzten ditu Naiara Beisteguik.

kultura

ELKARRIZKETA

  • Through The Looking-Glass argitaratu du Dominguezek Londresen Argazkia: A.D.

    Through The Looking-Glass argitaratu du Dominguezek Londresen Argazkia: A.D.

Ingelesak maitemindu dituen ilustratzaile bizkaitarra

Maider Beistegi | EITB.EUS

'Through The Looking Glass' kaleratu du Angel Dominguezek Londresen. Hiru urte eman ditu liburuko argazkiak sortzen, tartean marrazkietatik aldendu duen buruko isuri baten aurkako borroka irabazita.

Gizartea

ERREPORTAJEA

1:29

'Saharaz hegoaldeko ekintzaileok elkarrekin hazteko gunea sortu dugu'

Maider Beistegi | eitb.eus

San Frantzisko Bilboko auzoko afrikarrek Harrobia Lanbide Heziketa zentroarekin elkarlanean Koop SF34 proiektua abiatu dute. Saharaz hegoaldeko herritarrek bultzatutako coworking gizarte ekimena da.

Gizartea

San Jose galeoia

  • Xabier Alberdi Albaolan eraikitzen ari diren San Juan baleontziaren barruan.Argazkia: Mendi Urruzuno

    Xabier Alberdi Albaolan eraikitzen ari diren San Juan baleontziaren barruan.Argazkia: Mendi Urruzuno

Xabier Alberdi: 'Euskal ontzigintza munduko ontzigintzaren ondarea da'

Onintza Aiestaran | EITB.EUS

Abendua hasieran Kolonbiako uretan aurkitu zuten XVII. mendeko San Jose galeoia Gipuzkoan egina da, eta bere iraganaz, orainaz eta etorkizunaz hitz egin dugu Albaolako Ikerketa Saileko arduradunarekin

Entrevistas Charlas con creadores culturales Entrevistas

Bisitatuena

    Kargatzen ikusiena
    Kargatzen ikusiena