23:30

Munduko Txapelketa

QATAR 2022

Frantziak Ingalaterra kanporatu du eta Maroko izango du aurkari finalerdietan (1-2)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Final-laurdenetako kanporaketa frantziarren alde erabaki zen, baina ez suspenserik gabe, Kanek 83. minutuan luzapena behartuko zuen penaltia huts egin baitu.

• Frantziako jokalariak garaipena ospatzen

Frantziako jokalariak garaipena ospatzen. Argazkia: EFE

Frantziako selekzioak Qatarreko Munduko Txapelketako finalerdietarako jokoan zegoen azken txartela lortu zuen larunbat honetan, Al Bayt estadioan Ingalaterrari 1-2 irabazita, Harry Kanek luzapenera bidali ahal izan zuen partida parekatu baten ostean, bere bigarren penaltia huts egin ezean.

Bi selekzioak lehen minututik partida irabazteko gogoz zelairatu ziren. Horrela, munduko txapeldunak jo zuen lehen kolpea, Aurélien Tchouaméni Real Madrileko futbolariaren jaurtiketa bikain baten bidez. Erdilari frantziarrak area kanpotik bota eta Pickfordek ezer gutxi egin zezakeen haren aurrean.

Hala ere, "Three Lions"ek ez dute amore eman eta laster erreakzionatu nahi izan zuten. Lehenengo Kane area barruan Llorisen aurrean jarri zen, baina ezin izan zuen atezaina atzean utzi, eta ondoren Tottenhameko aurrelaria bera saiatu zen area kanpotik ere. Joan-etorriko partida izan zen, eta aukera asko izan zituen. Lehen zatian, biek izan zituzten kontrol-uneak.

Partidak berdin jarraitu zuen atsedenaldia eta gero, baina Ingalaterra bertikalago batekin, aldageletatik irten bezain laster berdinketa lortzekotan izan ziren Bellinghamen eskutik, Llorisek kornerrera desbideratu zuen jaurtiketa indartsua. Beranduago, Gareth Southgaten mutilek, Bukayo Sakaren bitartez, golaren saria lortu zuten.

Arsenaleko erasotzailea eskuin hegaletik saiatu zen etengabe, bere bakarkako jokaldietako batean Tchouaménik area barruan lurrera bota zuen arte. Harry Kanek ez zuen barkatu hamaika metroetatik eta berdinketa itzuli zuen markagailura. Aurrelariak Wayne Rooney berdindu du "Three Lions"en historiako golegilerik onena bezala 53 golekin. Hortik aurrera, ingelesak partidaren bila abiatu ziren, euren joko guztia aurkariaren zelaian irauliz.

Maguirek zutoinera bidali zuen jaurtiketa bat albotik botatako falta baten ondoren, eta handik gutxira Saka erdiraketa neurtu bat errematatzeko zorian egon zen. Hala ere, ingelesak hobeto zeudenean, Didier Deschampsen mutilek atzaparra atera eta markagailuko aldea itzuli zuten Giroud bikain baten bitartez, Griezmannen erdiraketa dotore baten ondoren, buruz sare barrura errematatuz.

Hala ere, Gareth Southgaten mutilek lehia berdintzeko aukera izan zuten berriro, baina Kanek, oraingoan, hodeietara bidali zuen gaueko bigarren penaltia. Aurrelaria bere abentura mundialistari amaiera ematen dion Ingalaterrako selekzioko heroi eta bilau bihurtu zen.

Frantziak, bestalde, Marokoren aurka jokatuko du finalerdietan asteazken honetan, 20:00etan, Al Bayt estadioan. Kroaziak eta Argentinak, berriz, asteartean jokatuko dute elkarren aurka, 20:00etan Lusail Stadiumean.

1- Ingalaterra: Pickford; Walker, Stones (Grealish, 98. min), Maguire, Shaw; Henderson (Mount, 79. min), Bellingham, Rice; Saka (Sterling, 79. min), Kane eta Foden (Rashford, 85. min).

2- Frantzia: Lloris; Koundé, Varane, Upamecano, Theo Hernandez; Tchouaméni, Rabiot; Griezmann; Dembelé (Coman, 79. min), Giroud eta Mbappe.

Golak: 0-1, 17. min: Tchouaméni; 1-1, 54. min: Kane (p); 1-2, 77. min: Giroud.

Epailea: Wilton Sampaio (BRA), txartel horiak atera dizkie Maguire ingelesari (89) eta Griezmann (43), Dembelé (47) eta Theo Hernandez (82) frantziarrei.

27 Zuzenean 14:00 - 16:30 TXIRRINDULARITZA | Romandiako Tourra (4. etapa)
    27 17:15 - 20:00 PILOTA | Buruz Buruko Txapelketa: Dario vs Laso