'Km0' filosofian oinarritutako gastronomia saioa | Txoriene EITB
Txoriene
Sukaldaritza
A. A.
EiTB
Oiartzunen dagoen Gurutze-Berri jatetxe eta ostatuko nagusietako bat da Xabier Zapirain. Pili Manterolarekin batera euren jatetxeko plater ohikoenak prestatzen erakutsi digu ETB1eko saioan.
Xabier Zapirain, Oiartzungo Gurutze-Berri jatetxekoa, 'Txoriene'n
Informazio gehiago (2)
Oiartzunen dagoen Gurutze-Berri jatetxeko Xabier Zapirain sukaldaria hartu du Pili Manterolak 'Txoriene' ETB1eko sukaldaritza saioan. Euren jatetxean ohikoak diren plateren errezetak prestatu ditu sukaldari oiartzuarrak.
Badira 40 urte inguru Zapirain familiak Gurutze-Berri ostatu eta jatetxearen buruzagitza hartu zuenetik, eta aitak hasitako bideari eusten diote gaur egun ere Xabier eta Gorka semeek. Kalitate handiko sukaldaritza eginez mota guztietako ospakizunetako otorduak eskaintzen dituzte jatetxeak dituen hainbat jangeletan. Horrez gainera, logelak ere badituzte eta naturaz inguratutako leku paregabean dago kokatuta.
Xabier Zapirainek euren jatetxean prestatzen dituzten errezeta batzuk ekarri ditu 'Txoriene'ra, besteak beste, eperrak ehiztari erara, usoa salmisean, edota ahatea laranjatan.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa