Errezetak miniaturak

Txoriene

Miniaturak

Ogitartekoetarako opilak
Osagaiak
  • Azukrea, 50 g
  • Arrautza bat
  • Irina, 350 g
  • Legamia, 7 g
  • gurina, 50 g
  • Gatza, 3 g
  • Esnea ,175 ml
  • Egilea: Horacio Chacin (Zarautzeko Aizpurua Gozotegia)
Prestaketa

Azukrea, legamia, arrautza, irina eta aldez aurretik urtutako gurina ontzi batera bota eta dena ondo nahastu.

Eskuekin orea landu eta esnea gaineratzen joan ore hori itsaskor eta maneiagarri bihurtu arte. Ondoren, gatza gehitu eta orea lantzen jarraitu elastiko geratzen dela ikusi arte.

Orea harrotzen utzi hozkailutik kanpo 12 orduz.

100 gramoko zatitxoak atera egin dugun ore horrekin eta borobil formak eman. 5 minutuz harrotzen utzi.

Bolatxoak bi aldeetatik eskuekin zapaldu irin pixka batekin eta, ondoren, laberako erretiluan utzi berriz harrotzen. Gainetik arrautzagaz 'margotu' eta opiltxoei mozketa batzuk egin guraizeekin. Sesamo hazi batzuekin apaindu eta labera sartu.

Utzi labean 160 gradutara 30 minutuz gutxi gora behera.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena