Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Azenario eta txitxirio entsalada labean
Osagaiak
  • Azenarioak, 400 g
  • Txitxirio egosiak, 200 g
  • Berakatz-atal bat
  • Kumino hautsa, koilarakada txiki bat
  • Piperrautsa, koilarakada txiki bat
  • Oliba olio birjina, 40 g
  • Gatza eta piperbeltza
  • Ekilore haziak, 2 koilarakada
  • Ahuakate bat
  • Ardi-mihi hosto batzuk
  • Ozpin-olioa egiteko
  • Tahinia, koilarakada bat
  • Jogurt krematsua, 200 g
  • Berakatz-atal bat
  • Limoi erdiren zukua
  • Garagar legamia, koilarakada bat
  • Gatza eta piperbeltza
Prestaketa

Lehenbizi labea 200 °c-an berotzen jarriko dugu. Bitartean, azenarioak zuritu eta txikiak eta finak badira osorik utziko ditugu, eta handiak badira xerratan moztuko ditugu.

Katilu handi bat hartu eta nahasi bertan berakatz-atala txiki-txiki moztua, kumino hautsa, piperrautsa, gatza, piperbeltza eta oliba olioa. Jarraian, azenarioak eta txitxirio egosiak gehitu, eta ondo nahasi dena. Azenario eta txitxirioak labeko erretilu batetara pasatu, eta 25 minutuz laberatu. Denbora igaro denean, ekilore haziak gehitu eta utzi beste 5 minutu dena labean erretzen.

Bitartean, ozpin-olioa prestatuko dugu. Horretarako, berakatza txikitu eta katilu batetan nahasiko dugu gainerako osagai guztiekin.

Atera labeko erretilua, eta epeltzen utzi. Ardi-mihiak garbitu eta ahuakatea zuritu eta moztu xerratan. Dena prest dugunean, osagai guztiekin entsalada eder bat atondu eta bukatu ozpin-olioa gainetik botaz.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena