Errezetak azkenburukoak edo postreak

Txoriene

Azkenburukoak

Txokolate eta gatz larri tarta
Osagaiak
  • OINARRIA EGITEKO:
  • Gaileta gaziak, 300 g
  • Gurin urtua, 80 g
  • Irina, 30 g
  • BETEGARRIRAKO:
  • Esne-gaina, 65 g
  • Txokolate beltza, 310 g
  • Arrautza pare bat
  • Banilla estraktua, koilarakadatxo bat
  • Gatz pixka bat
  • GAINEKO GERUZARAKO:
  • Esne-gaina, 250 g
  • Txokolate beltza, 270 g
  • Gatz larria
Prestaketa

Gailetak robotaren laguntzarekin birrindu eta jarraian gurin urtua eta irina gehituko dizkiogu. Labeko erretilu baten oinarrian jarri eta labean egin, 175 ºC-tan 10 minutuz.

Betegarriko esne-gaina lapiko batean sutan jarri eta txokolatea bertan urtuko dugu. Atera sutatik eta arrautzak, banilla estraktua eta gatza gehitu ondoren, dena hagaxkarekin ondo nahasi eta tartaren moldean sartu. Jarraian laberatu eta 25 minutuz 170 ºC-tan egingo dugu. Eginda dagoenean, atera eta hozten utzi.

Hoztu bitartean, gaineko estalkia prestatuko dugu. Horretarako txokolatea sutan esne-gainarekin batera urtu eta jarraian tartaren gainaldea estaliko dugu honekin. Gatz larri pixka bat gainetik bota eta hozten utzi.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena