Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Izkiradun arroz saldatsua baratxuri eta estragoi alioliarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Izkiradun arroz saldatsua:
  • 8 izkiratzar
  • Tomate bat
  • Tipulin bat
  • Piper berde bat
  • Arroza, 150 g
  • Izkiratzar salda, 500 g
  • Azafrai pistilo batzuk
  • Piperrautsa, koilarakada bat
  • Fumeta
  • Azenario bat
  • Brandya, txorrotada bat
  • Baratxuri atal bat
  • Tomate kontzentratua, koilarakada bat
  • Baratxuri, arbendol eta perrexil txikitua:
  • 8 baratxuri atal
  • Arbendolak, eskukada bat
  • Perrexila, eskukada bat
  • Oliba olioa
  • Baratxuri eta estragoi aliolia:
  • Baratxuri atal bat
  • Arrautza bat
  • Estragoi lehorra
  • Gatza
  • Oliba olioa, 150 g
  • Ozpina, txorrotadatxo bat
Prestaketa

Izkiradun arroz saldatsua

Eltze batean tipula eta azenarioa erregosten jarri olio pixka batekin. Izkiratzarrak zuritu, eta buruak eta azalak eltzera bota. Gorritu, txorrotada bat brandy erantsi, eta arrain fumeta gehituko diogu. 20 minutuz egosten utzi eta iragazi.

Paella-ontzia sutan jarri eta olioa bota, tipula, piper berdea eta baratxuria txikituta erregosten jarri. Tomatea birrindu, eta zartaginera bota. Ondo erregosia eta lehorra dagoenean, tomate murriztua eta izkiratzar salda bota. Azafrai pistiloak eta piperrautsa gehitu, eta egosten jarri. Irakiten hasten denean, arroza gehitu eta 15 minutuz egosten utzi. Ez utzi eragiteari, arrozak almidoi askatzeko. Azkeneko bi minutuetan izkiratzarrak sartu egin daitezen. Arroza saldatsua utzi, eta lehorra ikusten bada izkiratzar salda pixka bat gehiago bota, eta perrexil txikituarekin bukatu.

Baratxuri, arbendol eta perrexil txikitua

Baratxuri atalak zuritu, xehatu eta beste osagaiekin oliotan frijitu. Almaiz batean sartu, eta pasta bat egin.

Baratxuri eta estragoi aliolia

Baratxuri atala galdarraztatu, eta ontzi batean sartu beste osagaiekin. Birringailuaren laguntzaz emultsionatu.

Bukaera

Baratxuri eta estragoi aliolia ontzi batean jarri eta alboan izkiradun arroz saldatsua.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena