Azkeburukoak edo postreak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Azkenburukoak

Errezil sagar opiltxoa banilla saltsarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Errezil sagar opiltxoa:
  • ¿2 errezil sagar
  • ¿Esne gaina, 200 g
  • ¿Azukrea, 35 g
  • ¿Arrautza bat
  • ¿Gorringo bat
  • ¿2 ezti koilarakada
  • ¿Gurin zatitxo bat
  • Banilla saltsa:
  • ¿Esne gaina, 200 g
  • ¿Azukrea, 35 g
  • ¿Banilla adar bat
  • ¿3 gorringo
  • Intxaur karamelizatuak:
  • ¿Intxaurrak, 150 g
  • ¿Azukrea, 100 g
  • ¿Ur pixka bat
  • Sagar toffea:
  • ¿2 sagar
  • ¿Azukrea, 100 g
  • ¿Esne gaina, 100 g
  • ¿Gurina
Prestaketa

Errezil sagar opiltxoa:

Sagarrak zuritu, zatitu eta zartagin batean gurinarekin gorritu, eztia gehitu eta karamelizatu. Ontzi batean beste osagaiak elkartu eta ondo nahastu. Molde batean sagarrak jarri eta zukuarekin estali eta laberatu 180ºCtan 10.15 minutuz. Hozterakoan moldetik kendu.

Banilla saltsa:

Esne gaina banilla adarrarekin berotzen jarri eta gorringo eta azukrearekin nahastu, berotzen jarri eta loditzen denean sutatik atera eta hotzean gorde.

Intxaur karamelizatuak:

3 osagaiak zartagin batean jarri eta karamelizatu arte mugitzen egon. Erretilu batean luzatu hoztu arte.

Sagar toffea:

Zartagin batean azukrea karamelizatzen jarriko dugu eta kolorea hartu duenean sagar zuritu eta zatitua gehitu, ondo egin eta esne gaina sartu. Irakin bat eman eta dena birrindu. Lodia geratu behar da.

BUKAERA:

Plater batean errezil sagar opiltxoa jarri eta ondoan banilla saltsa bota. Inguruan intxaur karamelizatu batzuk jarri.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena