Azkeburukoak edo postreak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Azkenburukoak

Txokolatezko krepeak esnegainez eta marrubiz beteta
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Txokolatezko krepeak:
  • Irina, 80 g
  • Kakao hautsa, 32 g
  • 2 arrautza
  • Esnea, 340 g
  • Gatza
  • Azukrea, 50 g
  • Gurina, 32 g
  • Txokolate saltsa:
  • Esne-gaina, 200 g
  • Ura, 50 g
  • Azukrea, 75 g
  • Kakao hautsa, 15 g
  • Txokolate beltza, 100 g
  • Esne-gaina marrubiekin:
  • Esne gaina, 250 g
  • Azukrea, 50 g
  • 8 marrubi
  • Pistatxo karamelizatuak:
  • Pistatxoak, 200 g
  • Azukrea, 100 g
  • Ura
Prestaketa

Txokolatezko krepeak

Irina, kakao hautsa, esnea, azukrea, gatza eta arrautzak ontzi batean sartu. Gurina urtu eta bertara sartu, birringailuarekin ondo nahastu eta hotzean utzi ordu erdiz. Krepe zartagina ondo berotu eta krepeak hor egosi.

Txokolate saltsa

Ura eta esne-gaina azukrearekin berotzen jarri. Kakao-hauts bahetua gehitu. Irakinaldi bat eman. Nahastu, iragazi eta bero mantendu.

Esne-gaina marrubiekin

Esne gaina eta azukrea nahastu eta harrotu egingo dugu hagaxka batekin. Marrubiak txikitu eta esne gainarekin elkartu. Krep baten gainean 2 koilarakada jarri eta bildu.

Pistatxo karamelizatuak:

Azukrea ur pixka batekin zartagin batean jarri eta irakiten hasten denean, 2 minutu utzi eta pistatxoak sartu, karamelizatu arte.

Bukaera

Plater batean 2 krepe jarri eta gainetik txokolate saltsa epela botako diogu. Pistatxo karamelizatu batzuk txikitu eta gainetik hautseztatu

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena