Azkeburukoak edo postreak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Roskoiaren masa:
Irinarekin sumendi bat egingo dugu eta erdira beste osagaiak joango gara sartzen pixkanaka, ura, arrautza, rona, azaharreko ura, limoi eta laranja
Krema gozoa:
Egosi esne guztia aldez aurretik hazitako adar-banillarekin. Esnea 5 minutu inguru utziko dugu infusioan. Kendu lurrintzailea. Bol batean, almidoiak esnegainarekin disolbatu hagatxo baten laguntzaz. Gehitu orain gorringoak, arrautzak eta azukrea, eta ondo nahastu. Nahasketa hori esne beroaren gainean botako dugu, multzoa mugitzeari utzi gabe. Irakin poliki-poliki krema, zanpatu arte, hagaxka baten laguntzaz, eragin etengabe. Iragazi ontzi edo ontzi egoki baten gainean, eta gorde, plastiko batekin tapatuz.
Esne gaina muntatua:
Esne gaina bol batean jarri, azukrea gehitu eta hagatxo batekin montatu egingo dugu, gozoginytzako zorro batean sartu eta hotzean gorde.
Bukaera:
Roskoa erditik moztu eta gustokoen kremaz bete.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa