Azkeburukoak edo postreak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Azkenburukoak

Mazapan turroia gorringoarekin
Osagaiak
  • -Mol gorringoa egiteko:
  • Arrautz gorringoak, 300g
  • Azukrea, 200g
  • Limoi zukua
  • -Turroia egiteko:
  • Azukrea, 330gr.
  • Ura, 150ml
  • Almendra txikitua 450g
  • Laranja eta limoi birrindura
  • Laranja azal konfitatua, 100g
Prestaketa

Mol gorringoa egiteko:

Burruntzali batean jarri, irakin eta gatzatu.

Turroia egiteko:

Ura azukrearekin irakiten jarriko dugu 113ºC-115ºC hartu arte.

Jarabe honekin 200g mol gorringo nahastuko ditugu. Ondoren almendra txikitua gehituko dugu. Azkenik laranja eta limoi birrindura eta laranja konfitatua gehituko ditugu.

Laranja zuritua lau zatitan zatituko dugu.

Laranja pixka bat sastatuko dugu eta irakiten sartuko dugu. Horrela ura laranja banean sartu eta garbitu egingo da.

Laranja azukrearekin irekiten hasiko gara  22º baumetan 32º baumera iritsi arte.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena