Azkeburukoak edo postreak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Azkenburukoak

Fruitu gorridun tiramisua
Osagaiak
  • Mascarpone krema:
  • -2 arrautza
  • -Azukrea, 160 g
  • -Esne gaina, 200 g
  • -Mascarpone gazta, 400 g
  • Fruitu gorri konpota:
  • -Mugurdi purea, 215 g
  • -Azukrea, 50 g
  • -Fruitu gorri freskoak, 15 g
  • -Limoi erdiren zukua
  • Kafe opila:
  • -Gozogintzako irina, 125 g
  • -Legami hautsa, 4 g
  • -Azukrea, 115 g
  • -3 arrautza
  • -Esne gaina, 125 g
  • -Kafea, 100 g
  • -Kakao hautsa
  • -Opil makiltxoak
Prestaketa

Mascarpone krema

Arrautzak azukrearekin nahastu.

Sartu kontuz 400 g mascarpone kerma. Gehitu kontu handiz 200 g esne gain harrotu.

Fruitu gorri konpota

Mugurdi purea azukrearekin berotuko dugu. Irakitean fruitu gorri freskoak gehitu eta sutatik aterako dugu lapikoa. Limoi zukua gehitu eta hotzean gorde.

Kafe opila

Esne gaina hiru laurden igo eta gorde. Arrautzak azukrearekin irabiatu eta irina aldez aurretik legami hautsarekin nahastuta gehitu. Esne gain harrotua bota eta orea labe-plaka baten gainean  zabaldu. 180ºC-tan 30 minutuz egosi. Hozten denean karratutxotan zatitu eta kafetan bustiko ditugu.

Opil makiltxoak

Kafe opil zati bat hartuko dugu eta makiltxo luzetan zatituko dugu. Laberako erretilu batean jarri eta lehortu arte labean sartuko dugu 170ºC tan.

Bukaera

Kopa batean kafe opil zati batzuk jarriko ditugu, Gainean koilarekada on bat maskarpone krema, ondoan fruti gorri konpota eta kafe opil makiltxo batzuk krematan sartuta utziko ditugu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena