Azkeburukoak edo postreak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Azkenburukoak

Txokolate zuri krema txokolate beltzarekin
Osagaiak
  • (4 pertsonarentzat)
  • Txokolate zuri krema:
  • - 2 arrautza gorringo
  • - Esne-gaina, 180 g
  • - Txokolate zuria, 150 g
  • - Kanela adar erdi
  • Txokolate beltz aparra:
  • - Esne-gaina, 120 g
  • - Zuringo, 160 g
  • - Txokolate beltza, 130 g
  • - Litro erdiko sifoia
  • - Gas karga bat
  • Hur karamelatuak:
  • - 30 hur
  • - Azukrea, 100 g
  • Anana eztiarekin:
  • - Anana erdia
  • - Lima 1
  • - Eztia
Prestaketa

Txokolate zuri krema

Lapiko batean, esne-gaina berotzen jarri kanela adar erdi batekin; irakitean, esne-gaina gorringoari gehitu, eta berriro su baxuan jarri, 80ºC-ra iritsi arte; orduan, txokolate zurira irauli, eta irabiagailu batekin ondo nahastu, platertxoetan zabaldu, eta hotzean gorde 2 orduz.

Txokolate beltz aparra

Esne-gaina berotzen jarri, eta, irakin baino pixka bat lehenago, txokolatera irauli; zuringoak gehitu, eta ondo nahastu birringailuarekin. Sifoia bete, gas karga sartu, eta pausatzen utzi.

Hur karamelatuak

Zartagin batean, hurrak azukre eta ur pixka batekin karamelatzen jarri, eta bueltak eman. Gorritzen direnean, labeko paper batera atera, hoztu arte.

Anana eztiarekin

Anana xerratu. Zartagin batean, txorrotada bat ezti bota, eta anana xerrak pasatu; plater batean jarri, eta limaren azal birrindua bota.

Bukaera

Txokolate zuri krema platertxoak hartu, eta anana xerrak jarri; ondoan, txokolate beltz aparra, eta, gainetik, hur karamelatu zatiak.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena