22:15

Saskibaloia

EuroCup Women

Lointek Gernikak London Lionsen aurka galdu du eta 7 puntu irauli beharko ditu (69-76)

I. G. | EITB Media

Lointekek amaiera arte borrokatu du, baina ez da partidaren gidoia aldatzeko gai izan eta zazpi puntu irauli beharko ditu itzulerako partidan.

• Lointek Gernika vs London Lions. Argazkia: Lointek Gernika Bizkaia

Lointek Gernika vs London Lions. Argazkia: Lointek Gernika Bizkaia

Lointek Gernikak porrot egin du asteazken honetan London Lionsen aurka (69-76) Malosten jokatu den EuroCup Women txapelketako final-zortzirenetako joaneko lehian eta zazpi puntu irauli beharko ditu Europako txapelketan jarraitu nahi badu.

Partida ez da Gernikakoen alde hasi, azkar jarri baitira atzetik markagailuan eta korrontearen kontra arraun egitea egokitu zaie (6-18). Hala ere, 8-0eko partzialarekin partidan sartu dira eta aurkariari aurre egin diote, lehen laurdeneko azken minutuetan saskiratzea saihestuz (14-18).

Jokoa berdinduago jarri da, nahiz eta Londreskoek agintearekin jarraitzen zuten. Bisitariek berriro ere ihes egin dute markagailuan eta euskaldunei markagailua iraultzea egokitu zaie atsedenaldira zortzi puntuko desabantailarekin joateko (27-35).

Etxekoen aldeko 5-0eko partzialak partida ireki du eta Lointeki markagailua iraultzeko aukera eman dio. Baina markagailuan hurbiltzen ziren bakoitzean Londonek indarra hartzen zuen eta azken laurdenera alde gainditzeko desabantaila zailarekin joan dira (49-57).

Lointekek amaiera arte borrokatu du, baina ez da partidaren gidoia aldatzeko gai izan eta zazpi puntu irauli beharko ditu itzulerako partidan (69-76).

69.- Lointek Gernika Bizkaia (14+13+22+20): Ariztimuño (4), Buch (19), Watts (12), Milapie (10), Silva (4) -hasierako bostekoa- Dodson (6), Flores (5), Madera (2) eta Nikitinaite (7).

76.- London Lions (18+17+22+19): Snytsina (8), Winterburn (13), Katanic (14), Samuelson (6), Fagbenle (18) -hasierako bostekoa- Beckford-Norton (-), Gustafson (13), Meyers (4) eta Wilkinson (-).

Partzialak: 14-18, 27-35 (atsedenaldia), 49-57 eta 69-76 (amaiera).

Epaileak: Lukasz Jankowski (Polonia), Alexandre Maret (Frantzia) eta Edgard Ceccarelli (Frantzia). Milapie eta Silva kanporatu dituzte.

07 12:20 - 18:00 TXIRRINDULARITZA | Italiako Giroa: Laugarren etapa