15:21

Saskibaloia

Endesa Liga

IDK Euskotrenek garaipena lortu du; Lointek Gernikak eta Kutxabank Araskik, berriz, porrot egin dute

Donostiako taldeak 55-49 irabazi dio Cadi La Seuri, Lointek Gernikak 71-65 galdu du Spar Gironaren aurka, eta Kutxabank Araskik 58-64 Estudiantesen aurka, Endesa Ligako 13. jardunaldian.

• IDK Euskotren vs Cadi La Seu Argazkia: @ibaetabasket

IDK Euskotren vs Cadi La Seu Argazkia: @ibaetabasket

Endesa Ligako hamahirugarren jardunaldiak garaipen bat eta bi porrot ekarri dizkie euskal taldeei. IDK Euskotrenek 55-49 irabazi dio Cadi La Seuri, Lointek Gernikak 71-65 galdu du Spar Gironaren aurka, eta Kutxabank Araskik 58-64 Movistar-Estudiantesen aurka.

Lointek Gernika Bizkaiak ezin izan du Spar Girona menderatu laugarren posturako partidan. Gernikako taldea markagailuan nagusitu da neurketaren zati handi batean, Magarity eta Sandra Igerabide saiatu diren arren. Lointekeko jokalari ohiak bi hiruko sartu ditu jarraian hirugarren laurdenean, Gernikak markagailuan ihes egingo zuela zirudienean.

Etxekoak aurretik jarri dira amaitzeko sei minuturen faltan, azken minutuetan bikain aritu den Laura Peñari esker. Lucas Fernandezen neskek dena eman dute, baina ez dira saririk gabe geratu. Brandford izan da bizkaitarren artean onena, 23 punturekin.

IDK Euskotrenek, bestalde, Cadi La Seu gainditu du akats asko izan dituen partidan. Azu Muguruzaren taldeak ezin izan du markagailuan alde egin lehen zatian. Zehaztugabetasunen ondorioz, Gipuzkoako taldea bi puntuko aldearekin joan da atsedenaldira.

Bigarren zatian, gidoia berdina izan da, baina Lara Gonzalezen bi hirukok etxekoak esnatu dituzte hirugarren laurdenaren amaieran. Bairren 18 puntuek eta Brownen 14 puntuek ez dute eragotzi donostiarrek zortzigarren garaipena lortzea.

Kutxabank Araskik, berriz, garaipena nahi zuen Erreginaren Kopara sailkatzeko aukerak izaten jarraitzeko, baina Estudiantes hobea izan da, batez ere lehen bi laurdenetan. Azkenekoan, Made Urietaren taldea lau puntura jarri da, baina Estudiantesek 58 eta 64 irabazi du. Marta Hermida, 24 punturekin eta 20ko balorazioarekin, izan da Araskiko eta partidako saskiratzaile nagusia.

27 Zuzenean 17:15 - 20:00 PILOTA | Buruz Buruko Txapelketa: Dario vs Laso