11:44

Athletic club

LaLiga

Athleticek azken minutuan eskuratu du partida Unai Gomezen burukada batekin (1-0)

Harrobiko jokalariak Txapeldunen Ligako postuetara hurbildu du talde bilbotarra, San Mamesen, UD Las Palmasen aurka jokatuko duen neurketako luzapenaren azken minutuan.

• Gola sartzeko momentua. Argazkia: EFE

Gola sartzeko momentua. Argazkia: EFE

Unai Gomezen burukada batek UD Las Palmasen aurkako partidako azken jokaldian hiru puntu bermatu dizkio bere taldeari. Horrela, bilbotarrak Txapeldunen Ligako postuetara gerturatu dira, 35 punturekin, Atletico Madrilekin berdinduta. Hauek laugarren postuan daude, gol bat gehiagorekin, eta oraindik partida bat gutxiago dute jokatuta.

Unai Gomezek, bere taldearen azken jokaldian, fedez betetako plantxako burukada batekin eman dio amaiera partiduari. Berak abiatu du jokaldia, pilota lapurtuta, eta Iñaki Williamsek jarraitu dio baloia Raul Garciari erdiratuta, bigarren zutoinean bakarrik zegoena. Alvaro Valles ahal bezala urrundu du, baina bermeotarrak San Mames leherrarazi du bere taldearen azken erasoan.

Garaipen honekin, Athleticek azken 24 puntuetatik 18 lortu ditu, eta sailkapenean bosgarren postura iritsi da; aurretik Atletico Madril du, partida bat gutxiagorekin, gol bakar batengatik aurrea hartu diona.

Mirarizko tanto horren aurretik, partidako heroia Alvaro Valles izan da, Gorka Guruzetak 40. minutuan jaurtitako penalti bat gelditu duena, eta beste hainbat gol saiakera geldiarazi dituena.

Valverdek bere taldea errepikatu du, eta Garcia Pimientak berea freskatu, neurri batean Kirian eta Lodeiroren bajek behartuta. Biek argi utzi dute norgehiagoka zer izango zen. Las Palmasek jabetza nahi zuen, zelaitik pasatu gabe ere, bere burua defendatzeko, eta Athleticek goian presioa egin, lapurtu eta erasotzeko.

1 - Athletic: Unai Simon; Lekue, Vivian, Paredes, Yuri; Prados (Jauregizar, 85. min), Herrera (Vesga, 56. min); Iñaki Williams, Sancet, (Unai Gomez, 66. min), Nico Williams (Raul Garcia, 85. min); eta Guruzeta (Berenguer, 56. min).

0 - Las Palmas: Alvaro Valles; Julian Araujo, Saul Coco, Mika Marmol, Marc Cardona; Javi Muñoz, Perrone, Loiodice; Marvin Park (Mfulu, 77. min), Munir (Alex Suárez, 90. min) eta Sory Kaba (Sandro, 59. min).

Gola: 1-0, m-94: Unai Gomez.

Epailea: Juan Martínez Munuera (Valentziako Batzordea). Txartel horiak: Iñaki Williams (97. min), Araujo (38. min), Perrone (68. min) eta Loiodiuce.

Gorabeherak: EA Sports Ligako 18. jardunaldiko partida, San Mamesen, 39.471 ikusleren aurka.