Bidasoak ez dio erraztasunik eman Fuchse Berlini (34-29)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Jacobo Cuetarak zuzendutako taldeak gogor aritu dira multzoko faboritoen etxean. Azkenean, Irungo taldeak bost goleko aldeaz galdu du alemaniarren aurka.

• Bidasoako jokalariak

Bidasoako jokalariak partida amaieran. Argazkia: EITB Media

Bidasoa Irunek, astearte honetan faboritoa den Fuchse Berlinen etxean, espero zena baino erresistentzia handiagoa egin du, eta azken hamabost minutuetara arte eutsi dio, alemaniarrek internazionalez beteriko talde baten baliabide zabalak mahaigaineratu ditu orduan (34-29).

Bidasoa indartsu hasi da, bere anfitrioi ahaltsuari parez pare begiratuz, baina berehala germaniarrak, Drux mailu bat bezala erasoan, 6-3 aurreratu dira, eta ondorioz, Jacobo Cuetarak ideiak berrantolatu behar izan zituen Fuchseko defentsako horma ikaragarriaren aurrean.

Berlingo taldearen intentsitateak kontraerasoetan eta gipuzkoarrek egindako opari batzuek hegalak eman dizkio etxeko taldeari, sei gol gora joan dira, eta Bidasoa amildegira hurbiltzen hasi da.

Zazpiko gipuzkoarra Caverorekin eta Gorka Nietorekin suspertu da, eta Fuchseri partida lainotzen hasi zaio, batez ere Azkuek taldea bizkar gainean hartu duenean.

Orioko erdiko atzelariak ia jarraian sartutako bost golek bizitza eta konfiantza berria eman diote talde irundarrari, eta defentsa aurreratuarekin eta Jakubek atean egindako ekarpenarekin atsedenaldira bizirik eta esateko askorekin iritsi da Bundesligako egungo liderraren aurka.

Bidasoa indartsu irten da atsedenalditik, Azkuek izar moduan jarraitzen zuen gol ikusgarriekin, Asier Nietok partida berdindu du (20-20), eta partida berri bat hasi da eta iraultzeko aukerak zituen.

Minutuak, ordea, luzeak egin zaizkio Irungo taldeari, aurkariak baino askoz ere errotazio gutxiagorekin, eta, aurpegia eman arren, bost goleko aldeaz erori da. Alde horrek zapore gozoa utzi dio etorkizunari begira, nahiz eta partida galdu duten.

34 - Fusche Berlin: Kireev (Milosavljev), Wiede (5), Lasse Anderson (1), Beneko, Chrintz (2), Darj (1), Drux (6), Freihofer, Holm (3), Kopjlar, Lichtlein (6), Lindberg (4 de pen.), Marsenic (4), Vujovic (2), Kix.

29 - Bidasoa-Irun: Jakub (Medhi), Zabala, Asier Nieto (3), Azkue (10), Mitic, Cavero, (6, 2 pen.), Aginagalde, Ugarte (1), Matheus Da Silva (1), Tesoriere, Dariel Garcia (3), Furundarena (2), Gorka Nieto (3), Julen Mujika, Victor Rodriguez.

Markagailua bost minuturo: 1-2; 5-3; 10-5; 12-8; 15-12; 18-15- atsedenaldia- 20-20; 22-21; 25-23; 29-24; 32-26; 34-29.

Epaileak: Jorum eta Kieven (Danimarka). Kopjlar (2), Darj (2), Asier Nieto (2), Furundarena, Matheus Da Silva eta Mitic kanporatu dituzte.

28 Zuzenean 14:00 - 16:30 TXIRRINDULARITZA | Romandiako Tourra (5. etapa)
    28 17:30 - 20:00 PILOTA | Buruz Buruko Txapelketa: Zabaleta vs Altuna III