Errezetak miniaturak

Txoriene

Miniaturak

Villaroy festa
Osagaiak
  • Mingain egosia, 4 xerra
  • Oilasko papar bat
  • Arrautza egosi pare bat
  • 4 txaka makilatxo
  • -BEXAMELA EGITEKO:
  • Esnea, 600 ml
  • Gurina, 75 g
  • Irina, 70 g
  • Intxaur muskatua
  • Gatza eta piperbeltza
  • -GAINERAKOAK:
  • Arrautza pare bat
  • Irina
  • Ogi birrindua
  • Olioa frijitzeko
Prestaketa

Paparra xerratan ebaki eta zartaginean olio pixka batekin egin. Hozten utzi. Arrautza egosia xerratu eta txaka erdibitu.

Bexamela egiteko, esnea lapiko batean berotzen jarri. Bitartean, beste lapiko batean gurina urtuko dugu eta irina gehituko diogu hagaxkarekin nahasi bitartean. Esne beroa gehitzen joan hagaxkarekin nahasi bitartean bexamel krematsu bat lortu arte. Gatzez, intxaur muskatuz eta piperbeltzez ondu eta jarraian, dauzkagun osagai guztiak (txaka, paparra,arrautza,..) bertatik pasa bexamel geruza bat beraien gainean geratu arte eta jarraian, oliotutako erretilu batera pasako ditugu banaka. Hozten utzi.

Irinetik, arrautzatik eta ogi birrindutik pasako ditugu bexameldutako osagai guztiak eta jarraian olio berotan frijituko ditugu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena