Errezetak lehenengo platerak
1- Hegaluzea tamaina bereko laukitan moztu, eta ordu betez ur eta soja saltsa nahasketan marinatzen utzi. Bitartean, labea 100 º-an berotu, eta tomateak gatz pixka batekin eta azukre hauts pixka batekin ondu ondoren, txorrotada bat oliba olio gainetik bota, eta 15 minutuz labean erre. Atera tomateak, eta gorde geroko.
2- Ibarrako piparrak zati txikitan moztu, eta hegaluzea marinatuta dagoenean, su bizian salteatu biak minutu batez zartagin batetan olio pixka batekin.
3- Saltsa egiteko, osagai guztiak nahasi azukrea desegin arte.
4- Katilu batetan entsaladako osagai guztiak nahasi, saltsarekin ondu eta zerbitzatu.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa