Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Artobeltz fusilliak antxoa saltsarekin
Osagaiak
  • Fusilliak, 500 g
  • Tipula, 400 g
  • Oliotako antxoak, 75 g
  • Kardu egosia, 250 g
  • Baratxuri-atal bat
  • Ardo zuria, 100 g
  • Oliba olio birjina, 80 g
  • Perrexil xehatua, koilarakada bat
  • Gatza eta piperbeltza
Prestaketa

Lapiko batean oliba olioa berotzen jarriko dugu eta antxoak zatitu egingo ditugu. Olioa berotzean bertara botako ditugu antxoak eta baratxuri-atala zapalduta. Antxoak desegiten joango dira eta tarte horretan tipula xerra finetan moztu eta antxoei gehituko diegu. Tipula pixka bat gorritzen zaigunean, ardo zuria gehituko diogu, tapa jarriko dugu eta 40 minutuan sueztitzen utziko dugu dena su baxuan.

Zartagin bat su bizian olio pixka batekin jarriko dugu eta bertan salteatuko ditugu kardu egosi atalak pare bat minutuz. Saltsa eginda dagoenean, saltsari gehitu.

Lapiko batetan ura irakiten jarri gatzarekin eta bertan egosi fusilliak. Eginda daudenean, iragazi eta zerbitzatu saltsarekin eta perrexil xehatuarekin lagunduta.

 

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena