Errezetak lehenengo platerak
Lapiko batean oliba olioa berotzen jarriko dugu eta antxoak zatitu egingo ditugu. Olioa berotzean bertara botako ditugu antxoak eta baratxuri-atala zapalduta. Antxoak desegiten joango dira eta tarte horretan tipula xerra finetan moztu eta antxoei gehituko diegu. Tipula pixka bat gorritzen zaigunean, ardo zuria gehituko diogu, tapa jarriko dugu eta 40 minutuan sueztitzen utziko dugu dena su baxuan.
Zartagin bat su bizian olio pixka batekin jarriko dugu eta bertan salteatuko ditugu kardu egosi atalak pare bat minutuz. Saltsa eginda dagoenean, saltsari gehitu.
Lapiko batetan ura irakiten jarri gatzarekin eta bertan egosi fusilliak. Eginda daudenean, iragazi eta zerbitzatu saltsarekin eta perrexil xehatuarekin lagunduta.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa