Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Espagetiak onddo eta zereal-bolekin, eta albaka eta parmesano saltsarekin
Osagaiak
  • Espagetiak, 400 g
  • Onddo eta zereal-bolak egiteko:
  • Tipulin bat
  • Onddoak, 100 g
  • Zereal egosiak (espelta, garia, garagarra,…), 500 g
  • Arrautzak, 2 ale
  • Ziazerbak, 100 g
  • Pipermin txiki bat
  • Limoi baten azala birrinduta
  • Ogi birrindua, 75 g
  • Gatza eta piperbeltza
  • Oliba olioa frijitzeko
  • Albaka eta idiazal saltsa egiteko:
  • Albaka freskoa, 30 g
  • Idiazabal gazta, 20 g
  • Berakatz-atal bat
  • Tomate lehorrak oliotan, 100 g
  • Pipermin txiki bat
Prestaketa

Lehenengo egingo duguna, aukeratutako zerealak, bezperan, beratzen jartzea izango da (oloa, espelta, zekalea, garagarra,…), eta gero, katilukada bat zerealeko, 4 katilukada ur jarriko ditugu lapiko batean eta bertan egosiko dugu ordu eta erdiz. Utzi hozten eta gorde gerorako.

Tipulina txiki-txiki moztu eta erregosten jarriko dugu zartagin batean, olio tanta batekin. Bitartean, onddoak txikitu eta tipulina 5 minutuz erregosi denean, zartaginera gehitu eta dena erregosi beste 8-10 minutuz. Zereal egosiak katilu handi batean jarri eta bertara, onddoak, arrautza bat, pipermin bat txikituta, ziazerbak, limoi azala, ogi birrindua, gatza eta piperbeltza gehituko dizkiogu. Jarraian, eskuekin dena ondo nahasten eta birrintzen hasiko gara. Dena ongi nahasita dugunean, eskuak uretan busti eta bola batzuk egingo ditugu. Zartagin bat sutan jarri olio pixka batekin, eta bertan frijituko ditugu gure bolak. Gorde berotasunean gerorako.

Lapiko handi bat urez bete eta su bizian berotzen jarriko dugu gatz pixka batekin. Irakiten hasten denean, espagetiak gehitu eta egosten jarri. Espagetiak egosi bitartean, irabiagailuan berakatza, albaka hostoak, Idiazabal gazta, pipermin bat, tomate lehorrak eta tomate lehorren bi koilarakada olio jarriko ditugu. Dena ondo birrindu, eta jarraian, pasta egosteko erabili dugun uretik 150 bat ml gehituko dizkiogu, eta berriro birrindu. Pasta labeko erretilu batera aterako dugu eta saltsa hau gainetik bota ondoren, onddo bolak gainean jarri eta gazta birrindu pixka bat gainetik bota. Ondoren, labera sartuko dugu 200 °Can, 5 bat minutuz. Zerbitzatu albaka hosto batzuekin lagunduta.

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena