Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Sasi risottoa perretxikoekin
Osagaiak
  • Azalore 1
  • Portobello perretxikoak, 100 g
  • Perretxiko mix-a (ostreatus, kardo perretxikoa, shitakea) 150 g
  • Tipulin 1
  • Tipulatxak, 2
  • Barazki salda, litro 1
  • Ardo zuria, edalontzi ½
  • Parmesano gazta, 50 g
  • Tapioka almidoia, 15-20 g
  • Gurina, 50 g
  • Azafraia
  • Piperbeltza
  • Gatza
  • ALIOLI BERDEA EGITEKO
  • Baratxuri 1
  • Arrautza 1
  • Perrexil hostoak, 10 g
  • Codium alga (ontziratutakoa), 20 g
  • Ekilore olioa
  • Gatza
  • Limoi-zukua
  • APAINGARRI GISA
  • Onddobeltz txiki 1
  • Gatz ezkatak
  • Tipulina
Prestaketa

Azalorea garbitu, zatitu eta birringailuan xehatu, arrozaren tamainako azalore-pinportak lortu arte. Tipulina eta tipulatxak zuritu eta xehatu. Portobelloak eta gainontzeko perretxikoak xaflatan zatitu. Zartagin batean gurina berotzen jarri eta tipulatxa eta tipulina gorritu gatz apur batekin. 2-3 minuturen ostean, perretxikoak gehitu eta su ertainean erregosi.

Erregosten denean, ardo zuria gehitu eta sua bizituz, alkohola erretzeko flanbeatu. Azalorea gehitu, koilara batekin buelta batzuk eman, eta azafraia eta saldaren 2 herenak gehitu ondoren, 8 minutuz egosten utziko dugu. Bazterrean utzitako salda eta tapioka almidoia nahasi ongi integratzen den arte.

Zartaginekoa egosten denean, sua itzali gabe, salda eta tapioka nahaskia erantsi, buelta batzuk eman eta parmesano gazta ere gehitu. 2-3 minutuz egosten utzi, etengabe nahasiz. Itzali eta epeltzen utzi. Alioli berdea egin. Osagai guztiak irabiagailuaren ontzian jarri eta maionesa moduko emultsio bat egiten den arte irabiatu.

Onddoak xaflatan moztu eta plantxan oliba oliotan markatu. Tipulina xehe-xehe moztu.

· Platerean jarri:

Plater sakon batean sasi risottoa zerbitzatu eta gainean onddo xaflak jarri. Onddo xaflak gatz ezkatez ondu, tipulin xehearekin hautseztatu eta alioli berde koilarakada batekin apaindu.

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena