Errezetak lehenengo platerak
Lehenik eta behin, tomateak hartu eta gainaldean ebaki zirkular bat egin ondoren txapela kenduko diegu. Tomateei koilara baten laguntzarekin barrenak hustu, haziak kendu eta barruko haragia txikitu egingo dugu laban baten laguntzarekin. Geroko gorde.
Txitxarroa lauki txikitan zatitu eta ordu pare bat marinatzen jarriko dugu motrailuan birrinduko dugun jengibre punta batekin, limoi zukuarekin, ziapearekin, azukrearekin, oliba olio txorrotada batekin eta gatz pixka batekin. Prest dagoenean, tipulatxa txikitu eta tomate haragi heren batekin eta arrain marinatuarekin nahasi. Honekin bi tomate bete eta geroko gorde.
Antxoak txiki-txiki zatitu, kaparrondoak ere bai, tipulina dadotan zatitu, oliba beltzak xerratu eta dena ondo nahasi. Jarraian, xerez ozpin pixka batekin, piperrautsarekin eta oliba olio txorrotada batekin ondu eta oregano pixka bat gehitu ondoren, gelditzen zaigun tomate haragi erdiari nahasi eta beste bi tomate bete honekin.
Ganbak egosi eta hoztu ondoren, zuritu eta zati txikitan ebaki. Tipulina eta piper berdea txikitu eta ganbekin nahasi. Maionesa, laranja zukua, tomate haragia eta ganbak barazkiekin ondo nahasi eta gelditzen zaizkigun bi tomateak bete.
Saltsa egiteko, osagai guztiak irabiagailuan birrindu. Plater baten oinarrian saltsa jarri, gainean hiru tomate beteak eta aldamenean entsalada txiki batekin bukatu.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa