Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Zesar entsalada
Osagaiak
  • Letxuga bat edo bi, tamainaren arabera
  • Parmesano gazta ezkatak, 50 g
  • Oilasko paparra, 200 g
  • Urdaiazpiko egosia, 50 g
  • Hegaluze-mendrezka, 50 g
  • Baserriko ogi mamia, 50 g
  • Oliba-olio birjina, 15 g
  • Gatza eta piperbeltza
  • Zesar ozpin-olioa egiteko:
  • Parmesano gazta birrindua, 50 g
  • 12 antxoa oliotan
  • Maionesa, 150 g
  • Ziapea, koilarakada txiki bat
  • Berakatz atal bat
  • Ura, 50 g
Prestaketa

Lapiko bat urez bete eta sutan jarri. Irakiten hasten denean, oilasko paparra bertan sartu eta 10 bat minutuz egosi. Atera eta hozten denean, xerratan moztu.

Ogi mamia laukitan moztu eta oliotan frijitu. Urdaiazpikoa xerratan moztu.

Letxuga garbitu eta gustuko eran moztu.

Ozpin-olioko osagai guztiak irabiagailuaren ontzian sartu eta pare bat minutuz birrindu. 

Osagai ezberdinak tartekatuz entsalada muntatu eta ozpin-olioa gainetik botata bukatu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena