Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Azalore frijitua tartariar saltsarekin
Osagaiak
  • Azalore bat
  • Irina, 150 g
  • Kurkuma hautsa, koilarakada txiki ½
  • Kumino hautsa, koilarakada txiki ½
  • Piperrauts pikantea, koilarakada txiki bat
  • Gatza, 8 g
  • Garagardo hotza, 180 ml
  • Olioa, frijitzeko
  • -tartariar saltsa egiteko:
  • Maionesa saltsa, 250 g
  • Kaparrondo txikituak, 2 koilarakada
  • 6 ozpinetako luzoker txikitu
  • Perrexil txikitua, koilarakada bat
  • Tipulin txikitua, koilarakada bat
  • Tipuleta txiki bat
  • Dijongo ziapea, 2 koilarakada
  • Soja saltsa, koilarakada txiki bat
  • Piperbeltza
Prestaketa

Azalorea hartu eta loreak aterako dizkiogu.

Irina espezieekin eta gatzarekin nahasi eta jarraian garagardo hotza gehituko diogu, hagaxka batekin nahasi bitartean. Lapiko batean olioa berotzen jarriko dugu eta 170 ºC hartzen dituenean, azalorea irin nahasketatik pasa eta bertan frijitzen joango gara, urre kolore polit bat lortu arte.

Tartariar saltsa egiteko, osagai guztiak nahasi eta gero katilu batean aurkeztu, azalore frijitua aldamenean duela.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena