Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Zainzuri krema
Osagaiak
  • Zainzuriak, 300 g
  • Quark gazta, 300 g
  • Anakardoak, 3 koilarakada
  • Garagar-legamia, koilarakada
  • Gatza
  • Azukrea
  • Oliba-olioa
  • Aneta
Prestaketa

Hasteko, anakardoak ur berotan beratzen jarriko ditugu.

Jarraian, zainzuriak garbitu, zuritu, zuntzak eta zurtoinak ongi kendu eta zatitu egingo ditugu.

Segidan, ura, gatzarekin eta azukre apur batekin irakiten jarriko dugu eta  zainzuri zatiak bertan 15 minutuz egosiko ditugu.

Beste eltze batean, oliba-olioa berotzen jarriko dugu eta aurrez iragazita izango ditugun anakardoak gorrituko ditugu bertan.

Anakardoek kolorea hartzen dutenean, bitsadera baten laguntzarekin zainzuri zatiak botako ditugu bertara eta jarraian, quark gazta, garagar-legamia eta gatza. Koilara baten laguntzarekin buelta batzuk eman eta irabiagailuaren laguntzarekin dena birrinduko dugu.

Krema fin-fina nahiko bagenu, iragazki batetik pasatuko genuke.

Amaitzeko, zainzuri-krema katilutxotan banatuko dugu eta gainetik anetarekin apainduko dugu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena