Errezetak lehenengo platerak

Txoriene

Lehenengoak

Arkume hankak txitxiroekin
40:17
Osagaiak
  • Arkume hankak - 10 ale
  • Txitxirio egosiak - 250 g
  • Tipula pare bat
  • Azenario bat
  • Porru bat
  • Tomate bat
  • Berakatza - 4 atal
  • Txorizoa - 150 g
  • Urdaia olioa
  • Gatz - 2 xerra
  • Irin koilarakada bat
  • Ezpeletako piperra
  • Salda
  • Oliba
Prestaketa

GONBIDATUA:

Xabat Olaizola

NOLA EGIN:

Lehenik, porrua ondo garbitu eta hau ez ezik, azenarioa eta tipula ere zatituko ditugu.

Arkume hankak lapiko batera bota eta egosiko ditugu. Horretarako, urez erdira bete eta barazkiak gehitzen joango gara.

Txorizoa laukitxotan moztuko dugu. Gauza bera egingo dugu tipularekin, hau ondo zatituz. Osagai hauek hartu eta beste lapiko batera sartuko ditugu, bertan erregosteko. Behin erregosita dagoela, urdaia botako diogu. Eginda dagoenean iragaziko dugu.

Arkume eta barazkiak dituen lapikoa sutatik kendu eta hozten jarriko dugu.

Txitxirioak lapikora botako ditugu. Lehen lortutako salda hona bota, eta, azkenik, arkume hanken zatitxoak botako ditugu, zaporea hartzeko.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena