Errezetak bigarren platerak

Txoriene

Bigarrenak

Arkume txuletak Nafarroako erara
Osagaiak
  • 12 arkume txuleta
  • Txerri gantza
  • Gatza
  • Olioa
  • Urdaiazpikoa, 200 g
  • Kipula pare bat
  • Tomateak, 1 kg
  • Pamplona txorizoa, 300 g
Prestaketa

Txuletak gatzez ondu eta txerri gantz pixka batekin eta olioarekin izango dugun zartagin batean egingo ditugu su bizian. Ondo gorrituta dauzkagunean, labeko erretilu batera aterako ditugu.

Zartagin berean, kipulak txikitu eta erregosten jarriko ditugu urdaiazpiko txikituarekin batera. Kolorea hartzen hasten denean, tomateak zuritu eta laukitan zatitu ondoren, erregosten jarriko ditugu kipularekin batera. Tomatea gatzez ondu eta honekin txuletak estaliko ditugu, jarraian 10 bat minutuz labean sartzeko.

Txorizoa xerratan ebaki, txuleten erretilua labetik atera eta txorizoarekin estaliko dugu. Berriro labera sartu eta txorizoa desegiten hasten dela ikusten dugunean, erretilu berean zerbitzatu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena