Errezetak bigarren platerak

Txoriene

Bigarrenak

Uso gisatua ehiztari erara
Osagaiak
  • -Usoa
  • -Oliba-olioa
  • -Tipula, 700 g
  • -Azenarioa, 100 g
  • -Porrua, 100 g
  • -Baratxuria, 10 g
  • -Ardo beltza
  • -Ardo zuria
  • -Brandya
  • -Tomate saltsa, 400 ml
  • -Ura edo haragi salda, 300 ml
  • -Gatza
  • -Tomate frijitua
  • -Perrexil kizkur orriak
  • -Tipulina frantsesa
  • -Hirugiharra
  • -Barrengorriak
Prestaketa

Hasteko, usoari azken lumak erre eta lokarriarekin lotu. Zartagian gorritu.

Barazkiak (tipula, azenarioa, porrua eta baratxuria) txikitu eta oliotan sueztitu.

Aurrekoari Brandya gehitu eta murriztu. Ardo zuria eta ardo beltza eta tomate frijitua bota. Dena uraz estali eta dena ondo eginda dagoenean usoa sartu. Guztia ondo erregosi.

Usoa erditik zatitu eta hezurra kendu. Barazkiekin egindako saltsa iragazi eta usoarekin batera lapikoan sueztitu.

Dena platereratu eta tipulina frantzesa, barrengorria eta hirugiharraz lagundu. Perrexil kizkurraz apaindu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena