Errezetak bigarren platerak

Txoriene

Bigarrenak

Bakailao kokotxak
Osagaiak
  • Kokotxak - 1 kg
  • Oliba-olioa
  • Ardo zuria, kopa bat
  • Brandya, kopa bat
  • Tipula bat
  • Piper berde bat
  • Piper gorri bat
  • Bi baratxuri ale
  • Tomate egina - 150 cl
Prestaketa

Lehenik, kokotxak garbitu. Ondoren, ontzi batera oliba-olioa bota, eta kokotxak zabal-zabal jarri. Ontzia su motelean jarri, eta egiten utzi, noizbehinka pixka bat mugituz.

Beste ontzi txiki batera tipula, piper berdea, piper gorria eta baratxuria bota, julianan ebakita. Olio pixka batekin su txikian egin. Kokotxak eginda daudela ikusten dugunean, ardo zuria eta Brandya bota, eta saltsa loditzen hasi. Saltsa zuri- horixka lodi bat aterako da. Ontzi txikiko barazkiak xehe-xehe eginda daudenean, tomate egina bota, eta ondo nahasi. Ondoren, barazkiak kokotxen gainera bota, koilara baten laguntzaz. Emaitza saltsa laranja bat izango da.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena