Errezetak azkenburukoak edo postreak

Txoriene

Azkenburukoak

Esne-ogi tostada karamelatua izozkiarekin
Osagaiak
  • Bioche ogi barra bat
  • 4 arrautza
  • Esnea - 1 l
  • Azukrea - 200 g
  • Anisa - 1 ml
  • Kanela
  • Limoi azala
Prestaketa

Brioche ogia diagonaletara zatituko dugu, 4 cm-ko xerratan, eta ontzi sakon batean sartuko dugu, gero esnea eta gainerako osagaiak botatzeko.

Beste ontzi batean esnea jarriko dugu. Limoi azala eta kanela sartu, eta 5 minutuz irakingo dugu.

Katilu handi batean arrautzak, azukrea eta anisa irabiatuko ditugu. Esne irakina gaineratuko diogu, iragazita eta pixkanaka. Nahasketa hori ogiari botako diogu, ogia erabat estali arte, eta hurrengo egunerarte hozkailuan pausatzen utziko dugu.

Platereratzeko, tostadak hozkailutik atera, xukatu eta mikrouhin labean epelduko ditugu. Azukrea egin eta gainerre egingo ditugu gasezko soplete batekin edo erregailu elektriko batekin. Azkenik kanelarekin hautseztuko ditugu.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena