Pintxoen errezetak | EITB Pintxo Pote

Pintxo Pote

Miniaturak

Hegalabur tartarra
Osagaiak
  • Tartarra egiteko:
  • -Hegalabur trontzoa
  • -Arrautza
  • -Limoia
  • -Tipulina
  • -Piperbeltza
  • -Erromero-eztia
  • -Soja-saltsa
  • -Oliba-olioa
  • Guakamolea egiteko:
  • -Ahuakatea
  • -Tipula
  • -Tomatea
  • -Limoia
  • -Gatza
Prestaketa

NOLA EGIN

Hegalaburra kubotan zatitu ostean, gatza, piperbeltza, tipulina, arrautza eta limoi apur bat gehituko dizkiogu. Guztiak ongi nahastuta gelditu behar du.

Guakamolea egiteko, tipulina eta tomatea txikitu behar dira, lehendik zuritutako ahuakatearekin nahasteko. Gatza eta limoia gehitu eta krema baten testura eduki arte irabiatuko dugu.

Flan-ontzi baten oinarrian guakamolea jarriko dugu, gainean hegalaburra eta hozkailuan edukiko dugu ordu betez. Bitartean, arrautza gorringoa soja gainean ipini eta 6 orduz hozten utziko dugu, eta ostean beste bi ordu izotzgailuan.

NOLA AURKEZTU

Aurkezpenerako, tartarra flan ontzitik irauli eta soja ongarria gehituko diogu. Amaitzeko, gorringoa jarri eta baita tipulin zati bat ere.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa