Pintxo edo miniatura plateren errezetak | EITB Pintxo Pote

Pintxo Pote

Miniaturak

Euskal oreoa
3:58
Osagaiak
  • Baserriko porru odolostea, 400 g
  • Gazta krema, 200 g
  • Tipula kurruskaria, 100g
  • Oliba-olio birjina, 120 ml
  • Piper gorri errea
  • Royal motako sagarra
Prestaketa

NOLA EGIN

Odolostea erraietatik atera barrubetea lortzeko.

Piper gorriaren haragia txikitu, oliba olioarekin emultsionatu eta gatzozpindu.

Gazta krema hartu eta soberan geratu den olioarekin eta tipula kurruskariarekin gatzozpindu.

Gatza eta piperbeltza bota eta dena batu.

NOLA AURKEZTU

Odolostearen haragia molde borobil batean jarriko dugu. Ondoren gazta krema erantsiko diogu eta honen gainetik beste odoloste haragi geruza bat jarriko dugu. Labean sartuko dugu zazpi munutuz 180ºtara.

Plateraren ipurdia piper gorriaren saltsarekin beteko dugu, moldean dagoena bertan hustuz. Sagar-xerra eta kanonigo bat jarriko ditugu honen gainean.

ZEIN EDARIREKIN HARTU

Plater hau Rezabal txakolinarekin jango dugu. Izotz lehorra botako diogu txakolinari. Honen bidez ardoaren pindarra eta freskotasun puntua  indartuko ditugu.

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa