Miniaturak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Miniaturak

Itsas zapoaren foiea nori alga pralinearekin, misonesarekin eta ponzu saltsarekin
Osagaiak
  • Itsas zapoaren gibela, 500 g
  • Sakea, 25 ml
  • Soja saltsa, 25 ml
  • Mirin saltsa, 25 ml
  • Sichimi espezia nahasketa
  • Martorria
  • Sesamo olioa
  • Gatza eta piperrautsa
  • Nori algaren pralinea:
  • Nori alga, 10 ale
  • Arroz ozpina, 100 ml
  • Dashi salda, 100 ml
  • Sakea, 100 ml
  • Mirin saltsa, 100 ml 
  • Ponzu saltsa:
  • Mirina, 100 ml 
  • Laranja zukua, 50 ml
  • Limoi zukua, 40 ml
  • Yuzu lima zukua, 40 ml
  • Soja saltsa, 130 ml
  • Katsuobushia, 3 koilarakada
  • Konbu alga zati bat
  • Lodigarri koilarakada bat
  • Misonesa: 
  • Akamisoa, 25 g
  • 2 arrautza
  • Oliba olioa, 150 ml
  • Ekilore olioa, 350 ml
  • Gatza
  • Piperrautsa
  • Limoi ura 
Prestaketa

Gibelari kanpoko azala kendu eta ondoren, hesteak. Gibela bol batean sartu eta sakea, mirina, soja saltsa, sichimi espezia nahasketa, gatza eta piperrautsa gehituko dizkiogu dena ondo nahastuta. Azkenik, martorri orri batzuk botako ditugu txiki-txiki moztuta. Film plastikoarekin, zilindroak egingo  ditugu gibelarekin eta 30 minutuz egosiko ditugu. Moztu aurretik hozten utzi.

Nori algaren pralinea:

Nori algak lau zatitan moztuko ditugu. Jarraian, osagai guztiak sutan jarri eta ondo kozinatuko ditugu salda ia-ia desagertu arte. Ondoren, nahasketa ondo birrinduko dugu nori pralinea fin-fin gera dadin. Pastelgintzako mauka batean sartuko dugu.

Ponzu saltsa:

Osagai guztiak nahastu lodigarria izan ezik eta hozkailuan utzi zortzi orduz    zaporea har dezan. Laranja eta limoi azalak ere saltsa barruan utziko ditugu. Ondoren prestaketa guztia iragaziko dugu. Zortzi orduak igarotakoan, aurreko nahasketa lodigarriarekin birrinduko dugu, gure saltsak gorputza hartu arte.

Misonesa:

Arrautzak eta olioaren erdia irabiatuko ditugu saltsak gorputza hartu arte. Pixkanaka-pixkanaka gora eta behera egingo dugu irabiagailuarekin eta falta den olioa gehitzen joango gara. Azkenik, akamisoa edo miso gorria, piperrautsa, gatza eta limoi zukua gehituko ditugu.

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena