Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
"Dipeatzeko" tipula karamelizatua
Zartagin batean gurina urtu eta bertara tipula juliana eran moztuta gehitu. Erregosten utzi 30 minutu eta ordu bat artean, ondo egina geratzeko. Tipula eginda dagoenean, jogurta, maionesa eta gatzarekin nahastu eta perrexila txikituta bota.
"Dipatzeko" ogia
Ontzi batean osagai lehor guztiak nahastu eta ura botako diogu ore bat egin arte. Bi paperen artean arrabolarekin luzatu fin geratu arte. Laberatu txigortu arte eta labetik ateratzean, zatitan moztu.
Hazi bagela izokin eta krema garratzarekin
Bagel ogia erditik moztu.
Ontzi batera esne gaina bota eta hagaxkarekin harrotu. Bertara gatza, limoi azal birrindura eta zukua bota. Nahastu. Nahasketa bagel ogian luzatu, izokin xerrak gainetik jarri eta izokin arrautza, intxaur zatitu batzuk eta tipulin adar txikituarekin bukatu. Estali.
BUKAERA:
Erretilu batean bagel otartekoak jarri eta ontzi batean tipula krema eta alboetan dipatzeko ogi zatiak.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa