Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Ama tabernako porru menestra
Osagaiak
  • • Porruak
  • • Azenario txikiak
  • • Tipulatxoak
  • • Brokoli bat
  • • Errefautxoak
  • Porru krema egiteko:
  • • Porruaren azalak
  • • Patatak
  • • Baratxuria
  • Ezti eta baratxuri erre oliozpina egiteko
  • • Olioa
  • • Ozpina
  • • Eztia
Prestaketa

Menestra egiteko:

Lehendabizi, porruak egosi eta erre egingo ditugu. Bitartean, azenario txikiak eta tipulatxoak labean erreko ditugu. Lapiko batean brokolia egosiko dugu eta beste batean, patatak. Azken hauek eginda daudenean, zartagin batean gorrituko ditugu.

Errefautxoak hartu, xaflak egingo ditugu eta uretan edukiko ditugu

Porru krema egiteko:

Porruaren azalak, patatak eta batxuri pixka bat egosiko ditugu. Bigun daudenean, txikitu eta krema egingo dugu.

Oliozpina egiteko:

Baratxuriak erre egingo ditugu. Hozten utzi eta olioarekin, ozpinarekin eta eztiarekin nahastuko ditugu.

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena