Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Zereal barra eta irabiaki energetikoa
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Zereal barra:
  • Azukre beltza, 75 g
  • Eztia, 80 g
  • Oliba olioa, 75 g
  • Gatza
  • Arbendolak, 100 g
  • Oloa, 250 g
  • Kuia haziak, 50 g
  • Ekilore haziak, 30 g
  • Albertxiko lehorrak, 30 g
  • Mahaspasak, 60 g
  • Irabiaki energetikoa:
  • Esnea, 200 g
  • Arbendol pasta, koilarakada bat
  • 2 banana
  • 6 izotz
  • Oloa, 80 g
  • Banilla adar bat
  • Kanela hautsa, koilarakadatxo bat
  • Eztia, koilarakada bat
  • Mango, ahuakate eta arrautza tostada:
  • Mango bat
  • Ahuakate bat
  • 2 tipulatx
  • Martorria, koilarakada bat
  • Limoi bat
  • Arrautza bat
  • Ogia
Prestaketa

Zereal barra:

Eltze batean, azukrea, olioa, eztia eta gatza irakiten jarri. Irakiten duenean, zerealen gainera bota, eta fruta lehorrak gehitu. Moldeetan sartu, eta laberatu 160 ºC-an, 30 minutuz. Hozten utzi moldeetatik ateratzeko.

Irabiaki energetikoa:

Osagai guztiak ontziratu, eta birrindu. Edalontzi batean sartu.

Mango, ahuakate eta arrautza:

Mangoa eta ahuakatea zuritu, eta zati txikitan moztu. Tipulatxa zuritu, eta zatitan moztu. Ontzi batean, mangoa, ahuakatea, tipulatxa, martorria eta limoiaren zukua nahastu.

Arrautza frijitu edo galdarraztatua egin.

Ogia txigortu.

Ogi txigortuaren gainean, ahuakatearen nahasketa jarri, eta gainean, arrautza.

 

BUKAERA:

Egurrezko erretilu batean, tostada jarri; alboan, irabiaki energetikoa eta zereal barrak.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena