Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Izkira moqueca
Osagaiak
  • (2 pertsonentzat)
  • Ganbak, 400 g
  • Koko esnea, 100 ml
  • Tomate txikituta, 200 g
  • Pipermorro gorri bat
  • 4 baratxuri ale
  • Dende olioa, koilarakada bat
  • Ekilore olioa, koilarakada bat
  • Martorri bat
  • Gatza
  • Tipula bat
  • Azenario bat
Prestaketa

Hasteko, ganbak zurituko ditugu, eta, buruekin, hondo azkar bat egingo dugu, azenario, tipula eta baratxuri ale batekin.

 

Bitartean, salda egosten eduki.

Lapiko batean, bi olio motak, baratxuri txikitua eta pipermorroa tiratan moztuta jarriko ditugu, eta karamelizatuta dagoenean, tomatea eta gatza bota, eta egiten utziko dugu.

Ganba isatsak gehituko ditugu, hesterik gabe, eta baita koko esnea ere. Su baxuan, 10 minutuz irakiten utziko dugu.

 

Bukatu baino lehen, gatz puntua egiaztatuko dugu, eta martorri txikitua botako dugu.

Hornigaiak:

Arroz zuria

Banana farofa

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena