Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Babak eta lekak:
Eltze banatan, lekak eta babak egosi.
Zartagin batean, tipulin txikitua erregosten jarri, eta, ondoren, urdaiazpikoa txikituta gehitu, sueztitu dadin. Bertara, babak eta lekak sartuko ditugu, eta 5 minutuz kozinatzen utzi.
Arrautzak galdarraztatu 3 minutuz, txorrotada bat ozpinekin.
Onddo eta patata krema:
Eltze batean, tipulina erregosten jarri olioarekin. Bertara, perretxikoak zatituta sartu, erregosi. Patatak ere xerratuta sartu, pixka bat erregosi eta salda gehitu. Patata bigun geratu denean, esne-gaina eta gazta birrindua gehitu. Birrindu edo sardexka batekin zapaldu dena.
Patatak perretxikoekin:
Patatak zuritu eta bola-koilararekin patata bolak egin. Zartagin batean, gurina urtu eta, bertan, patatak gorritu. Eginda daudenean, perretxikoak gehitu eta salteatu.
BUKAERA:
Plater baten, erdian, koilarakada on bana leka eta baba jarri eta, gainean, arrautza egosia. Inguruan, patata eta onddo krema eta, ondoan, patata eta perretxiko salteatuak.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa