Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

Arkume duruma jogurt saltsarekin eta hummusarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Arkume duruma:
  • Arkume beratua eta errea
  • Iceberg uraza
  • Tomate erdi bat
  • Luzoker bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Durum ogia
  • Ahuntz gazta
  • Arkumea beratzeko:
  • Arkume haragia, 200 g
  • Hirugihar freskoa, 50 g
  • Tipulin txiki bat
  • Baratxuri ale bat
  • Ogi birrindua, 20 g
  • Ras el hanout pixka bat
  • Limoi erdi baten zukua
  • Jogurt saltsa:
  • Greziar jogurta
  • Limoi erdia
  • Oliba olioa
  • Baratxuri lehorra
  • Maionesa, koilarakada bat
  • Ziapea, koilarakadatxo bat
  • Menda orri txikituak
  • Perrexila txikituta
  • Kuminoa hautsetan
  • Gatza
  • Tomate bixi saltsa:
  • Tomate frijitua, 120 g
  • Kumino koilarakadatxoa
  • Oregano lehorra, koilarakadatxo bat
  • Pipermin bat
  • Hummusa:
  • Txitxirio egosiak, 200 g
  • Baratxuri ale bat
  • Tahinia, bi koilarakada
  • Limoi erdia
  • Oliba olioa, 15 g
  • Gatza
  • Perrexila
Prestaketa

Arkume duruma:

Durum ogia luzatu, eta gainean ondorengo osagaiak jartzen joango gara, ordena honetan: uraza, tomatea, luzokerra, arkume beratu zati batzuk, jogurt saltsa, tomate bixi saltsa eta ahuntz gazta. Bildu egingo dugu, aluminiozko paperarekin, eta zartaginean edo labean epeldu.

Arkumea beratzeko:

Ontzi batean arkume haragia sartu, eta bertara hirugihar zatiak, tipulin eta baratxuri ondo txikituak, koilarakadatxo bat ras el hanout, limoi zukua eta ogi birrindua bota. Ondo nahastu, eta ordu batez hozkailuan utziko dugu. Denbora igaro ondoren, aluminiozko paperarekin bola bat eginez bildu, eta laberatu egingo dugu 170 ºC-tan, 30 minutuz. Bertatik ateratzean, pausatzen utzi 10 minutuz.

Jogurt saltsa:

Ontzi batean, greziar jogurta jarri, eta bertara beste osagaiak botako ditugu, eta ondo nahastu.

Tomate bixi saltsa:

Zartagin batean, tomate frijitua berotu egingo dugu, eta bertara pipermin txikitua eta beste bi osagaiak bota, erreserbatu.

Hummusa:

Baratxuriari hazia kendu, eta bi aldiz galdarraztatu. Ontzi batean, osagai guztiak sartu perrexila izan ezik, eta birrindu. Ontzi batean jarri, eta perrexil txikitua bota.

BUKAERA:

Duruma berotu ondoren, erditik moztu. Plater batean jarri, eta hummusa, ondoan.

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena