Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Lehenengoak

New Orleanseko Jambalaya arroza Lyongo entsaladarekin
Osagaiak
  • Jambalaya arroza:
  • -Hirugihar ketua, 90 g
  • -Saltxitxa ketu bat
  • -Oilasko bularki bat
  • -Otarrainxkak, 6
  • -Baratxuri aleak, 2
  • -Gurina, 15 g
  • -Tipulin bat
  • -Apio adar bat
  • -Piper berde bat
  • -Arroz lurruneztatua, 150 g
  • -Oilo salda, 300 g
  • -Tomate txikitua, 100 g
  • -Tomate murriztua, koilarakada bat
  • -Baratxuri freskoaren adar berde sorta bat
  • -Oliba olioa
  • -Gatza
  • Cajun espeziak:
  • -Ezkaia, koilarakada bat
  • -Piperrauts ketua, koilarakada bat
  • -Baratxuri hautsa, koilarakadatxo bat
  • -Tipula hautsa koilarakadatxo bat
  • -Pipermin bat
  • -Piper beltza
  • -Gatza
  • Lyongo entsalada:
  • -Eskarola bat
  • -Hirugihar xerrak, 4
  • -Arrautza bat
  • -Tipula frijitua
  • -Ogi xerrak, 2
  • -Ozpina
  • -Gatza
  • -Oliba olioa
Prestaketa

Jambalaya arroza:

Hirugiharra eta oilasko bularkia karratutxotan eta saltxitxa xerratan moztu. Kazola batean olioa bota eta hirugiharra sueztitu. Saltxitxak bertara bota eta gorritu. Kazolatik atera eta oilasko bularkia ere bota gorritzeko. Bertatik atera eta otarrainxkak gorritu.

Gurina gehitu eta baratxuri aleak zanpatuta, tipulina eta piper berdea txikituta erregosten jarri. Barazkiak bigundu direnean, arroza gehitu eta ondo nahastu. Jarraian, tomate murriztua eta cajun espeziak gehitu eta 2 minutuz kozinatzen utzi. Ondoren, oilo salda eta tomate zatitua bota. Nahastu eta hirugiharra, saltxitxa eta oilasko bularki gorrituak sartu, eta berriro nahastu. Irakiten hasten denean, sua jaitsi. Kazola estali eta 15-20 minutuz egosten utzi. Denbora pasaz gero, otarrainxkak eta baratxuri freskoaren adar berdeak txikituta gehitu. Oso gutxi nahastu eta beste 2 minutu gehiago egosten utzi. 5 minutu pausatzen utzi eta zerbitzatzeko prest dago.

Lyongo entsalada:

Eskarola ur hotzetan garbitu. Hirugiharra makilatxotan moztu eta zartagin batean olio pixka batekin gorritu. Bertatik atera eta zartaginera ozpina bota ozpin-olioa egiteko. Arrautzak 6 minutuz egosi eta ur hotzetan hoztu. Ontzi batean eskarola jarri, gainetik arrautzak zatituta bota eta hirugiharra eta tipula frijituta gehitu. Ozpin-olioa bota. Ogi xerrak moztu, labean txigortu eta entsaladari bota.

Ontzi batean 2 maionesa koilarakada jarri eta soberan gelditutako cajun espeziak gehitu, ondo nahastu eta ogi torrada batzuetan jarri.

BUKAERA:

Arroza kazolan bertan zerbitzatu eta gainean bi ogi torrada jarri. Entsalada ontzi batean jarri.

 

 

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • Bidali
  • EiTB TALDEA

    Batzen gaituzten emozioak

    0:22

    EITBren Arreta Zerbitzu berria

    EITB Media

    900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.

    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena