Lehenengo plateren errezetak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB
Saltsaren osagaiak:
Kazola batean ura irakiten jarriko dugu eta gainean, beste ontzi bat jarriko dugu maria bainua izango balitz bezala. Ontzi honetan, gorringoak, ur koilarakadak eta gatza jarrita, harrotzen joango gara 55º C-tara iritxi arte. Sutatik atera eta gurin iragazia gehituko diogu poliki poliki hagaxkarekin biltzen goazen heinean. Esne gaina eta gatza sartu eta epeletan gorde.
Gerezi tomate konfitatuak:
Gerezi tomateak ur berotan zuritu ondoren, eltze txiki batean olioarekin, baratxuri alearekin eta oregano lehorrarekin konfitatzen jarriko ditugu, ximurtuta geratu arte.
Beste osagaiak:
- 2 arrautzak galdarraztatu egingo ditugu.
- Ahuakatea xerratan ebakiko dugu.
- Ogi briochea bi xerratan ebaki eta zartagin batean gurinarekin txigortuko dugu.
BUKAERA:
Plater batean brioche txigortuak jarri eta gainean ahuakate xerrak, ondoren arrautzak, gainetik saltsa bota. Ondoan izokin xerrak, errukula eta pestoa jarri.
EiTB TALDEA
EITB Media
900 11 2525 doako telefonoan eta eitb.eus/arreta orrian jasotzen diren kontsulta, kexa eta iradokizunak sistema bateratu berri baten bidez kudeatuko dira.
© EITB - 2024 - Pribatutasun Ataria - Lege Oharra - Cookien erabilera - Cookien konfigurazioa - Gardentasuna - Kontaktua - Web mapa